A kaposvári röplabdacsapatok edzői is felkészültek a karácsonyra. A férfiak mestere, Demeter György újra itthon tölti az ünnepeket szeretteivel. A nők trénere, Pálfy Marianna a karácsonyfa feldíszítéséből veszi ki a részét. Nem is egy, hanem két helyen!

A magyar röplabdasport sikerkovácsa, Demeter György a nyáron állt újra munkába Kaposváron. A nemzetközi hírű szakember az elmúlt években Törökországban dolgozott.

— Mivel muzulmán ország, így a karácsony nem ünnep, dolgos hétköznap, rendszeresen meccseink voltak, mintha nem is lett volna karácsony, csak az itthoniaknak köszönhetően éreztük a hangulatot — mesélte Demeter György.

Idén viszont újra itthon, szűk családi körben ünnepel a mester, de nem a hagyományos módon.

— A családom nőtagjai teljes mértékben a növények szeretetében élnek, fát nem vágunk ki az utóbbi években, csak fenyőágakkal lesz feldíszítve a lakás, és különböző asztali díszek fokozzák még a hangulatot. A menüt természetesen a család nőtagjai választják ki, de azt hiszem, én is tudok még halászlevet főzni a karácsonyi asztalra — tette hozzá a Mester.

Kaposvár egyetlen élvonalbeli női csapata is remek őszt zárt, így a lányok vidám hangulatban készülnek a karácsonyra. A fiatal edző ugyancsak szerettei körében tölti az ünnepeket.

— Nálunk általában mindig rajta van a karácsonyi menün a halászlé, a franciasaláta és a különböző töltött húsok. Igazából nagyon rendmániás vagyok, ennek valaki nagyon örül, van, aki nem. A fát édesapám veszi, és én díszítem fel, és bár már nem velük élek, az ő fájukat is én fogom feldíszíteni — mondta a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem trénere, Pálfy Marianna.

A kaposvári röplabdasport az akadémia megalakulásával nagyot lépett előre 2011-ben, a bajnoki mérkőzések pedig egyre népszerűbbek.

Minden röplabdaszurkolónak, sportszeretőnek és kaposvári polgárnak boldog, békés ünnepeket kívánok. Minden meccsre egyre többen látogattak ki az ősszel, és remélem, a számuk még tovább gyarapszik — vélekedett Demeter György.

A kaposvári edzők nem sok lazítást engednek tanítványaiknak: a teremsportok képviselői a két ünnep között is edzenek majd.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: demeter kaposvár röplabda pálfy

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr753494501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása