A kecskemétiek elleni hazai ötjátszmás vereséggel fejezték be az idei évet a Dunaferr SE férfi röplabdázói, ezzel jelenleg az NB I alapszakaszának ötödik helyén állnak. A bajnokság előtt kérdéses volt a szakosztály jövője is, ehhez képest Tomanóczy Tibor edző tanítványai egészen jó teljesítményt nyújtottak ebben a félévben.

— A megcsappant költségvetésünk miatt a nyártól csak amatőrstátuszban tudjuk a játékosokat alkalmazni. Csak a sportág szeretete miatt vállalták a szereplést. Ennek ellenére alázattal dolgozták végig az őszt, így csak pozitívan tudom értékelni ezt a félévet — értékelt az év végén a tréner.

— Reálisnak tartja a jelenlegi ötödik helyezést?
— Úgy gondolom, a négy közé jutás nem elérhetetlen a csapat számára, de sajnos jelen pillanatban nincs olyan rutinos játékosunk, aki a nehéz pillanatokban átlendítené a csapatot a holtponton. Rendre a végjátékokban hibázunk, ami a fiatalság számlájára írható. Az elmúlt időszakban tulajdonképpen csak a dági vereség a fájó, de tanultunk belőle, aminek a pozitív hatása látszott az utána következő mérkőzéseken. Hat győzelem után Kaposváron ki lehet kapni, a Kecskemét elleni záró mérkőzésen pedig kiegyensúlyozott csatában vesztettünk.

— Kik azok a játékosok, akik kiemelkedően teljesítettek?
— Elsősorban a csapatmunkával vagyok elégedett, és büszke vagyok arra, hogy ezek a srácok ilyen feltételek mellett vállalják a szereplést az NB I-ben. Remélem, jövőre észreveszi valaki, hogy milyen érték van ebben a tehetséges együttesben.

— A játékosok jelenleg szabadságukat töltik?
— Közös tréningek nincsenek, de mindenki otthon egyénileg készül a jövő évi folytatásra. Fontos, hogy mindenki megfelelő fizikai állapotban térjen vissza, hiszen január közepén folytatódik a bajnokság.

— A tavaszi folytatás talán valamivel könnyebbnek ígérkezik...
— Megyünk Kazincbarcikára, a MAFC-hoz, és Szolnokra. Jön a Dág, a Csepel és a Sümeg. A papírforma szerint mindegyik találkozó nyerhető! A Dágnak hazai pályán mindenképpen vissza kell vágnunk. Talán keményebb lesz a kazincbarcikai és a MAFC elleni, idegenbeli összecsapás.

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: dunaújváros röplabda dunaferr tomanóczy

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr333493883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása