Az év utolsó tétmérkőzéseire került sor vasárnap a juniorkorú férfi röplabdázók NB II-es tornáján. A Gyöngyösön megrendezett forduló előtt már ismertté vált, hogy a több Dunaferr-nevelésű, illetve ott is szereplő játékosokkal felálló Kiskunlacháza csapata sérülésekre és betegségekre hivatkozva lemondta a részvételt, így hat mérkőzésből csupán hármat rendeztek meg.

Az EVSI-EKF Gyakorlóiskola fiataljai mindjárt az első két találkozón pályára léptek. Vincze Tamás edző tanítványai először a házigazda Gyöngyöst verték 3:1-re, majd a Kunhegyest is felülmúlták játszmavesztés nélkül. A második forduló után hatból hat győzelemmel állnak az egri sportiskolások csoportjuk élén, ami mindenképpen bizakodásra ad okot a végső csoportgyőzelem megszerzését illetően.

A gyöngyösi viadalon először a házigazdák álltak a háló túloldalán, és a korai kezdés bizony mindkét oldalon éreztette hatását. A játékosok mindkét oldalon az óvatosabb, biztosabbnak tűnő megoldásokat keresték a nyitások, a feladások és a támadások tekintetében is, így bár hosszú labdamenetek bontakoztak ki, mégis kevesebb látványos elemmel. Egri oldalról Kovács Ábrahám agilis mezőnymunkája jelentett pluszt az EVSI-s fiatalok számára. Emellett a tehetséges, de gyorsabb előkészítések terén még gyakorlatlan Árvai Pétert leváltó Pliska Roland feladásai révén fokozatosan egyre több volt a pontot érő egri támadás, ami két győztes játszmát eredményezett. A folytatásban pontosabb és veszélyesebb nyitásaiknak köszönhetően elhúztak a gyöngyösiek, majd több sikeres centertámadásuk után részgyőzelmet ünnepelhettek. A negyedik etap végül nem hozott izgalmakat. Egyre többször hatékonyan állt össze az egri sánc, a nyitásfogadás ismét stabilabbá vált, jött egy-két nyitássorozat és mindössze nyolc pontra voltak képesek a házigazdák 25 ellenében.

Az első fordulóban szokás szerint nagy csatát, majd 3:2-es egri győzelmet hozó Kunhegyes elleni találkozó ez alkalommal nem alakult izgalmasan. Az alföldiek legeredményesebb szélsőütője vállsérülés miatt hiányzott, ami az összeálló blokkokban is éreztette hatását. Az EVSI fiataljai végig kezükben tartották a játszmákat, sőt az eredmény tükrében csapatszerkezet-variálásra is volt némi lehetőség. A harmadik játszmában az egriek fölénye Csengeri Gergő nehezen kezelhető felugrásos nyitásaival tovább nőtt, így megérdemelt játszmaveszteség nélküli győzelemnek örülhettek. Mindez azért is fontos a rájátszásra, mert a Nyugati-csoportban eddig veretlen, tavaly az egriekkel döntőt játszó Dág 3:0-ra kikapott a Veszprémtől, amiből az ottani élmezőny által képviselt minőségi játékra lehet következtetni.

NB II, férfiak, juniorbajnokság, 2. torna

EVSI-EKF Gyakorlóiskola ― Gyöngyösi Sportiskola 3:1
EVSI-EKF Gyakorlóiskola ― Kunhegyes 3:0

(forrás: agriasport.hu)

Címkék: eger röplabda utánpótlás junior

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr593489240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása