Az MRSZ vezetői bizonyos időközönként végigturnézzák a különböző televíziók reggeli műsorait. Az elnök általában a hatodik látványsportág-dumával kábítja a nézőket, a főtitkár viszont szerda reggel végre egy konkrét témával is szolgált: elárulta, januárban nevezhetik meg a férfiválogatott új szövetségi kapitányát!

― Nem szeretnénk kapkodni, hiszen a férfiválogatott ősszel lép először pályára, tehát van időnk.  Január 18-án lesz a röplabdaszövetség következő elnökségi ülése, és a szakmai kollégium tesz majd javaslatot a leendő férfi szövetségi kapitány személyére ― nyilatkozta a főtitkár. ― Több jelölt is van, azonban olyan embert kell választanunk, aki nem csak a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkig, hanem hosszú távra tervez a válogatott élén. A férfiak esetén is az a célunk, hogy a csapat idővel a nemzetközi színtéren is eredményes legyen, ez növelné a nézőszámot és a sportág népszerűségét is.

Kérdés: ha az a céljuk, amit a tévében mondani sikerült, akkor miért nem nevezték a csapatot a nőkhöz hasonlóan a nyári Euroligára? Azért, mert a hölgyek sorozatában nincs nevezési díj, az urak esetében viszont van?! Az „ősszel lép először pályára” félmondattal egyébként világossá vált, hogy az új kapitánynak sem lesz lehetősége tavaszi-nyári edzőmeccseken tesztelnie együttesét...

Mint ismert, Kántor Sándor december elején mondott le a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A tréner a családjával együtt Olaszországba költözött, a távolság és egyéb elfoglaltságai miatt döntött úgy, hogy három és fél év után leköszön a nemzeti csapat éléről.

Címkék: válogatott röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr393480478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása