Nagyokkal küzdött az Ajka Team

 2011.12.18. 08:48

Komoly röplabdamúlttal rendelkező csapatok játékosaival mérhette össze tudását két alkalommal is decemberben az Ajka Team Aszik. Az ajkai csapat első ízben volt rendezője a Mikulás Mix vegyes-röplabdatornának, és ugyancsak először képviseltette magát versenyszerűen a Bercsényi iskolában megtartott eseményen, majd néhánynapos pihenőt követően Zalaegerszegre indult az együttes, hogy meghívottként egy nemzetközi tornán szerepeljen.

Az ajkai Mikulás Mix vegyes-tornára érkező vendégcsapatok játékosai már komoly röplabdamúlttal büszkélkedhetnek, látszott rajtuk az összeszokottság, és az, hogy nem most kezdték a sportág művelését, a vendéglátó ajkaiaknak volt mit tanulniuk tőlük.

― Várakozáson felüli létszámban érkeztek csapatok az egész Dunántúlról. Nem is reméltük, hogy ilyen sokan neveznek. Két csoportban vívtuk a mérkőzéseket, majd kialakult a csoport-sorrend. Utána jött a keresztjáték a helyezésekért. Az éppen pihenők sport-teszteket töltöttek ki, a szünetekben pedig zenét hallgattunk felüdülésképpen ― kezdte beszámolóját a december harmadikán rendezett ajkai tornáról Sápi Judit Éva, edző. ― A torna reggel kilenc órakor vette kezdetét, amikortól is folyamatosan gyönyörködhettünk a nagyok mérkőzéseiben, a látványos mezőnyjátékokban, ütésekben, percekig tartó labdamenetekben. Mi is igyekeztünk odatenni magunkat, mosolyogva játszottunk, és próbáltuk az edzésen megtanult dolgokat a pályára vinni. Szépen haladtunk előre, csodálkoztunk is a saját csapatmunkánkon, amely lassan, de már biztosan érik. Örömmel fogadtuk, hogy az esemény alatt tőlünk kértek kölcsönjátékost a neves csapatok, akik ― úgy érezzük ― megszerettek minket, felfigyeltek ránk, pedig nem tettünk ezért semmi mást, mint örömmel küzdöttünk. Végül is a nem remélt negyedik helyen végeztünk.

A lelátó a nap folyamán többször is megtelt, főleg délután. Fárasztó volt az egész napos torna az ajkaiak számára, de jó házigazdaként vitték otthonról a saját sütésű édességeket, pogácsát, üdítőt, ezzel is kedveskedve a vendégcsapatoknak, így kellemesebben telt az idő.

Az eredményhirdetésre 21 óra után került sor, a Mikulás Mix Kupát egy budapesti csapat nyerte, amely valóban színvonalas, nagyon jó röplabdajátékot mutatott be. A többi versenyző sem szomorkodott, minden csapat ajándékot, oklevelet kapott, a legjobbak érmet is.

― Úgy zártuk a késői eredményhirdetést, hogy bár alig álltunk a lábunkon, de még mindig mosolyogtunk és megbeszéltük, hogy jövőre ugyanitt találkozunk ― mesélte Sápi Judit.

(forrás: eyko.hu)

Címkék: vegyes röplabda ajka

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr543472314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása