A Miskolc hazai pályán, edzője és egyik kulcsjátékosa nélkül is simán nyert 3:0-ra a Tatabánya ellen a női NB I alapszakaszának 15. fordulójában. A találkozó képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Toma Sándort ― életében először ― a szerdai, Nyíregyházán elvesztett Magyar Kupa-negyeddöntőn kiállították, és bár ügyében még nem született döntés, de egymeccses automatikus eltiltás ilyenkor kijár a rossz magaviseletért, így a szakvezető ezúttal a lelátón foglalt helyet. Bár csak néhány centi választotta el az ilyenkor szokásos helyétől, és akár vezényelhetett volna, nem tette. Rábízta a csapatra a győzelmet. Ennek azonban nem lehetett részese Szajkó Tímea, aki otthon az ágyat nyomta a bajnoki meccs pillanatában, tüdőgyulladással.

A meccs nem indult jól hazai szempontból, a sánc nem igazán akart összeállni az elején, és néhány ütést is elmértek a hazaiak (4:8), de nem saját ügyessége, hanem elsősorban az MVSC hibái miatt szerzett pontokat a Volán (9:14). Amikor Kovács Edina állt a nyitóhelyre, elkezdett felzárkózni a borsodi együttes (12:14), és ennek a vendégek időkérése sem tudott megálljt parancsolni (15:15). A következő pont a meccs első hazai előnyét jelentette, és Szabó Barbara. valamint Leidgeb Noémi egyre jobban belelendült (21:17). Még volt egy tatabányai időkérés, de ez sem segített, az első szettet hozta a Miskolc (1:0).

A második játékrészre jöttek a hazai cserék, és bár a játszma eleje egy kicsit szoros volt (7:5), de a folytatásban Kovács Edina finom megoldásaival ellépett az MVSC, és Csarkónak is egyre több jó mozzanata volt (13:8). 18:11-nél egy halottnak tűnő labdát hoztak vissza a játékba a vendégek, amikor a miskolci lányok már a hálónak háttal állva indultak a pontot ünnepelni. Ez felhozta a Volánt, 18:15-nél Kovács Edina, a csapatkapitány kért időt. Látszott, hogy a lányok élvezik az edző nélküli életet, mosolyogtak egy picit a pauzánál, majd visszamentek a pályára, és állva hagyták ellenfelüket, már csak egy pontot engedélyeztek nekik ebben a játékrészben (2:0).

Nem várt senki csodát a Tatabányától a harmadik szettben, az első technikai időnél (8:3), és a 14:8-as vendég-időkérésnél is mosolygós hazai lányokat lehetett látni. Ez csak akkor fagyott az arcukra egy rövid időre, amikor 17:11-nél Leidgeb lent maradt a földön, akit sérülése miatt csapattársai támogattak le a pályáról. Mivel a dunántúliak sokat hibáztak ekkor is, az MVSC pedig csapatként nagyon együtt volt ezen az estén, gond nélkül meglett a harmadik játszma, és ezzel együtt a győzelem is (3:0).

NB I, nők, alapszakasz, 15. forduló

Albrecht-Miskolci VSC-MISI ― Tatabányai Volán SE 3:0 (19, 16, 16)

Miskolc, 150 néző. Játékvezetők: Mezei, Nagy P.
Miskolc: Leidgeb, Szabó B., Oláh Cs., Kovács E., Rédei, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kiss V., Csarkó. Edző: Toma Sándor
Tatabánya: Szővérdffy, Szatori, Pap, Mészáros, Kovács G., Haász. Csere: Tóth R. (liberó), Lovas, Sinai, Velladics. Edző: Tálosné Rozsinszki Rita

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Toma Sándor:
― Nem megbántva az ellenfelünket, számunkra ez nem volt egy megerőltető mérkőzés, jó hangulatban sikerült nyerni a lelkes Tatabánya ellen. Az év utolsó meccsén örömteli és határozott játékával örvendeztettük meg közönségünket. Kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek!
Tálosné Rozsinszki Rita: ― Nagyon jól indult a mérkőzés, de az első szett felénél megtorpantunk, és a Miskolc átvette a játék irányítását. Sajnos, a csapatkapitányunk, Dombi Márta ma nem lehetett velünk, a hiányát megéreztük, sok hibával és bátortalanul játszottunk. Gratulálok az MVSC-nek!

(forrás: boon.hu)

Címkék: volán bajnokság tatabánya miskolc röplabda nb1 mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr423472279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krájsz 2011.12.18. 12:16:40

Nem megbántva a Miskolcot, de ellenük meg a másodosztályú NRK játszott nem túl megerőltető mérkőzést...
süti beállítások módosítása