46 percig tartott a mérkőzés

 2011.12.18. 21:21

Felszabadultan, a kötelező győzelem okozta görcsösség nélkül lépett pályára a Dág, amely a férfi NB I alapszakaszának 15. fordulójában 3:0-ra győzött hazai környezetben a Debreceni EAC ellen. A találkozó olyan sima volt, hogy mindössze 46 percig tartott.

A DEAC szimpatizánsai arra gondolhattak, hogy ha a hajdúságiak megismétlik az elmúlt hétvégi, Kazincbarcika elleni teljesítményüket, akár kisebb meglepetést is okozhatnak Dágon. Ennek az esélye már az utazás előtt jelentősen csökkent, ugyanis Nagy Márton és Barna Bertalan munkahelyi elfoglaltság, Magyar Tamás pedig sérülés miatt nem tarthatott a csapattal. Ráadásul a debreceniek későn érkeztek a mérkőzésre, így az első játékrészben alig szereztek pontot. A házigazdáknak ezzel szemben minden bejött, önbizalomtól duzzadó, szép játékot mutattak be. A mérkőzés folyamán valamennyit javult ugyan a debreceni gárda teljesítménye, ami a szerzett pontokban is megmutatkozott, de összességében az elvárható szint alatt teljesített ezúttal a tartalékos csapat.

A hazaiak kiválóan nyitottak, így megszakítás nélküli ötös-hatos szériákban szerezték a pontokat. Oszuska I Zoltán is pályára lépett, termelte a pontokat, majd átadta a helyét Jánossy Bálintnak, aki egy remek szervasorozattal le is zárta az első felvonást.

A folytatásban is kitűnően ütötte a labdát a Dág, bár egy kicsit figyelmetlenebb volt már a társaság. Az utolsó menet miatt a vendégek is dicséretet érdemelnek, mivel tetemes hátrányuk tudatában sem adták fel a küzdelmet. Becsülettel játszottak és egy pillanatra sem adták fel.

Ezen a mérkőzésen azonban ez kevésnek bizonyult a játék minden elemében jobb házigazdákkal szemben, akik 46 perc alatt lesöpörték az egyetemistákat a parkettáról...

NB I, férfiak, alapszakasz, 15. forduló

Dági KSE ― Debreceni EAC 3:0 (9, 12, 18)

Dág, 100 néző. Játékvezetők: Csikós, Nagy L.
Dág: Oszuska G., Pollák, Locker, Oszuska II Z., Oszuska I Z., Szauter. Csere: Zirigh (liberó), Jánossy, Horváth G. Játékos-edző: Oszuska I Zoltán
DEAC: Balku, Leiszt, Orosz, Gercsák, Tóth D., Halász. Csere: Szabó Z. (liberó), Gyökeres. Edző: Fodor Antal

(forrás: kemma.hu, haon.hu)

Címkék: bajnokság debrecen röplabda nb1 dág deac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr163474192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása