December 14-én a kecskeméti Bólyai János Gimnázium adott otthont a VI. korcsoportos leány diákolimpia megyedöntőjének, ahol a tét az országos elődöntőbe jutás volt. Bács-Kiskun megyében összesen nyolc iskola (négy kecskeméti, három kalocsai és egy kunszentmiklósi) nevezett. Két héttel korábban a megyei selejtezőt két csoportban (Kecskeméten és Kalocsán) már lejátszották, onnan az első és második helyezettek jutottak a megyedöntőbe.

Ahogy a kalocsai csapatok, úgy a kecskemétiek is szinte teljes mértékben felsorakoztatták az egyesületi színekben (Kalocsai SE és KESI) játszó röplabdázóikat, így az egyik kérdés az volt, hogy melyik iskolai csapatban szerepel a legtöbb jól képzett, összeszokott, rutinosabb (azaz feltehetően egyesületi) játékos. E tekintetben a Református Gimnázium állt a legjobban, ennek eredményeképpen magabiztosan nyerte a megyedöntőt, szettet sem veszítve a három mérkőzés alatt. Mivel a Bólyai csak a kecskeméti riválisától szenvedett vereséget, ezért a második helyen végzett. A két kalocsai csapat a hazai selejtezőben is nagy meccset játszott egymással, ami most is hasonló eredményt hozott, ám fordított végkifejlettel. Az első szettben még hihetetlen hajrával 24:18-ról fordított a Szent István Gimnázium, ám ezután a Kossuth akarata érvényesült, és biztosan nyerte a mérkőzést, ezzel a dobogón végzett.

A végeredmény
1. Református Gimnázium, Kecskemét
2. Bolyai János Gimnázium, Kecskemét
3. Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskola, Szakiskola, Kalocsa
4. Szent István Gimnázium, Kalocsa

Címkék: kecskemét röplabda kalocsa diákolimpia utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr63465619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása