A Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1-re kikapott a tartalékos összeállításban szereplő Dági KSE otthonában a férfi Magyar Kupa első fordulójának visszavágóján, ennek ellenére 4:3-as összesítéssel a borsodi együttes jutott tovább. Szalai Szabolcs visszatért!

Kazincbarcikai nyitással kezdődött az első szett, és az első pontokat is a vendégek szerezték. Aztán belelendült a Dág (8:7), ám a technikai pihenő jót tett a borsodiaknak. A lelkesen játszó Kazincbarcika 14:11-re ellépett, amelyre a hazaiak időkéréssel reagáltak. Ez a lépés kedvezett a Dágnak, fel is jöttek a házigazdák egy pontra, és 15:16-nál következett a második kötelező játékmegszakítás. A pauzát követően felváltva estek a pontok, aztán némi vita borzolta a kedélyeket egy Vegyész-sánc után, amire Dudás András reagált egy időkéréssel. Megtette hatását, 20:23-ra alakult az állás, amelyre a Dág lépte meg ugyanezt. Két pontot összeszedtek a kistelepülés röplabdázói (22:23), amit újabb Vegyész-időkérés követett. A végjáték a borsodiaké volt, és Csizmadia János ütése nem csupán a játszmagyőzelmet, hanem a továbbjutást is jelentette csapata számára.

A második és harmadik szettben érezhető volt, hogy a lényeges kérdés eldőlt, hiszen igazi edzőmeccsé alakult a találkozó. A látogatók szakvezetője, Dudás András valamennyi jelenlévő röplabdázójának lehetőséget adott, így a régi-új igazolásnak, az Ausztriából hazatért Szalai Szabolcsnak is. A Vegyész kihasználta az alkalmat, hogy játékban már készüljön a szombati, Kaposvár elleni hazai bajnoki rangadóra. A negyedik játszmában azonban még felpörgött a Kazincbarcika, és látványos, izgalmas szettet produkáltak a felek, amelynek végén a Dág örülhetett a győzelemnek. De csak annak. A négy közé kerülésért a Vegyész RC ellenfele a Kecskemét lesz.

Magyar Kupa, férfiak, 1. forduló, visszavágó

Dági KSE ― Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1 (―23, 16, 22, 29)

Dág, 100 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Mocsnik
Dág: Bársony, Jánossy, Szauter, Oszuska G., Pollák, Locker. Csere: Zirigh (liberó). Edző: Oszuska I Zoltán
Kazincbarcika: Lehóczky L., Bokor, Gulyás, Csizmadia, Dudás, Juhász. Csere: Germuska (liberó), Orosz, Szalai. Edző: Dudás András

(forrás: Borsod Online)

Címkék: röplabda magyar kupa kazincbarcika vegyész dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr203466041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása