Nyolc forduló után továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a női angol bajnokságot a Polonia IMKA London, míg a férfiaknál ugyanezzel a statisztikával a Leeds Carnegie büszkélkedhet.

Angol Super 8, nők, alapszakasz, 8. forduló

Swiss Cottage ― Malory Eagles London 3:2 (―16, 11, 17, ―19, 12)

Bulatkó Éva és Várkonyi Bernadett (Swiss Cottage): Szoros mérkőzés volt, sima szettekkel, hiszen a csapatok nagyon elverték egymást az öt felvonás alatt. A legizgalmasabbra az utolsó sikeredett, így a Swiss eddigi mérlege öt győzelem és három vereség.

Polonia IMKA London ― Wessex 3:1 (―22, 20, 25, 22)
Dobos Ildikó és Borsos Anna (Polonia IMKA London): A Wessex alaposan meglepte az éllovast, hiszen az első szettet három pont különbséggel a vendégek nyerték. A Polonia újítani tudott, a következő három szettet már behúzta, de végig szoros, kiegyenlített volt a mérkőzés. Dobosék úgy vezetik a tabellát 21 ponttal, hogy még van egy elmaradt mérkőzésük a Team Northrumbia ellen.

Leeds Carnegie ― Team Northumbria 3:2 (―21, 17, ―20, 20, 12)
Farkas Virág, Kiss Beáta és Kun Dorottya (Leeds Carnegie) és Tóth Luca (Team Northrumbia): Rangadóként harangoztuk be, az is lett! Az év meglepetéscsapata a Northrumbia, hiszen az északiak még csak a Carnegie-től kaptak ki az első fordulóban, azóta viszont tétmérkőzésen veretlenek voltak Tóth Lucáék. Mind a négy magyar kezdőként kapott lehetőséget, sőt végig a pályán is voltak. A vendégek nem szeppentek meg, hamar megmutatták Farkaséknak, hogy ők bizony a három pontért jöttek Leedsbe. A Carnegie amerikai liberóját kemény szervákkal kínálták meg, Kun Dorottya gyakorlatilag egy maratonit futott le az ötjátszmás mérkőzés alatt. A korábban Németországban is légióskodó feladó kicsit gyengébb napot fogott ki, ahogy Farkas is, mindkettőjük játéka hullámzó volt támadásban. Ugyanakkor védekezésben remekeltek, sok labdát szedtek össze, néha szinte lehetetlen helyzetből. Kiss Beáta centerben hasznosan teljesített, végig kiegyensúlyozottan röplabdázott, a mezőny egyik legjobbja volt. A Northrumbiánál Tóth feladóként kezdett, de ha úgy adódott, átlóként is megállta a helyét, összesen három pontot szerzett. Nem bírtak egymással a hölgyek, a döntés az utolsó szettre maradt. 8:7-es vendégvezetéssel fordultak a csapatok, előnyük pedig 11:8-ra nőtt. Egy pont a Carnegie-nek, Farkas pedig egy ásszal és egy ászértékű szervával egalizált. Ezt követően még jobban belelkesedtek a hazaiak, végül 15:12-re behúzták az utolsó szettet. A mérkőzés legjobbjának Kunt választotta az ellenfél szakmai stábja.

A Leeds Carnegie ― Team Northrumbia mérkőzést ide kattintva meg lehet tekinteni!

Részletes eredmények és tabella itt!

Angol Super 8, férfiak, alapszakasz, 8. forduló

London Polonia ― Coventry&Warwick Riga 3:1 (15, ―23, 22, 16)

Offra Norbert és Rapi Róbert (London Polonia): A címvédő lelkesen kezdte a mérkőzést, de a Coventry&Warwick Riga egyenlíteni tudott a második szett megnyerésével. A harmadik felvonás is szoros volt, de a negyedikre a vendégek már elfáradtak.

Leeds Carnegie ― Team Northumbria 3:0 (16, 13, 21)
Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie) és Berndt Attila (Team Northrumbia): Rangadónak indult, nem lett az. Az ellenfél feladója megnyerte nekünk a mérkőzést azzal, hogy az első két szettben szinte alig adott labdát magyar ütőjének. Berndt az előző fordulókban csapata legeredményesebbje volt, ezért is érthetetlen, miért nincs többet játékban. Persze ez minket egyáltalán nem zavart, könnyedén röplabdáztunk, míg a rengeteget hibázó vendégek az első és a második szettben csak keresték önmagukat a pályán. Herczeg kezdőként kapott lehetőséget, engem a harmadik szett közepén vitt be az edzőm, hogy kisegítsem a csapatot a kisebb hullámvölgyből. Szerencsére a csere most jól sült el, fordítottunk, majd magabiztosan nyertük a harmadik szettet is négy ponttal. A mérkőzés legjobbjának Herczeget választották, aki a mérkőzés után elmondta, a téli szünetben szeretne néhány edzésen részt venni odahaza a Csepeli RC-nél, hogy formába tudja tartani magát a januári folytatásra is.

A Leeds Carnegie ― Team Northrumbia mérkőzést itt lehet megtekinteni!

Részletes eredmények és tabella itt!

Címkék: anglia légió röplabda légiós leeds

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr973460821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása