A Nyíregyháza kizárása miatt tovább szűkült a hazai férfiröplabda palettája, ami az élvonalat illeti. A szabolcsiak a Dág elleni meccse elmarad, így az NB I alapszakaszának 14. fordulója csak négy mérkőzésből áll. Közülük kiemelkedik a Dunaferr kaposvári vendégjátéka, de szoros végeredmény inkább Sümegen és Szolnokon várható. Előzetes!

NB I, férfiak, alapszakasz, 14. forduló

FINO-KAPOSVÁR ― DUNAFERR SE

(december 9. péntek, 18 óra)
A kaposváriak az alapszakaszban eddig minden találkozójukat megnyerték, és csupán két szettet vesztettek, még a legelső, Kecskemét elleni rangadón. A legutóbbi fordulóban az alföldiek otthonában nyertek rendkívül meggyőző játékkal 3:0-ra, tehát a papírforma egyértelműen a somogyiak mellett szól. Nagy kérdés azonban, mire mennek az Olaszországba szerződött Kaszap Tamás nélkül, aki alapjaiban határozta meg a címvédő játékát nagyszerű irányító- és feladójátékával. A dunaújvárosiak megszakítás nélkül hat győzelem után vannak, így ők is elmondhatják magukról, hogy jó formában játszanak mostanság. A hétközi teremgondokat leszámítva jó hangulatban készülhettek ezen a héten is.
― A csapat tisztességesen dolgozta végig a hetet. A Szűcs Ákossal és Hatvany Attilával kiegészült keret koncentráltan tréningezett. Ennek ellenére mindenkinek százszázalékos teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy esélyünk legyen szett vagy szettek nyerésére ― vélekedett Tomanóczy Tibor edző.
A meccs bővebb előzetesét ide kattintva olvashatják! Élőképes közvetítés ide kattintva látható!

Tippünk 3:1

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI ― CSEPEL

(december 10. szombat, 11 óra)
A harmadik fordulóban a Szolnok 3:1-re győzött Csepelen, ami akkoriban megfelelt az erőviszonyoknak, azóta viszont két Magyar Kupa-meccsen is fővárosi siker született. Úgy néz ki tehát, hogy az erőviszonyok változtak. Hogy a csepeliek lettek stabilabbak, vagy a szolnokiak gyengültek, nem tudjuk biztosan, az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a Csepel megtalálta ellenfele gyenge pontját, sebezhetőségét, és ezt ki is tudja használni. A hajnali kelés és a korai utazás persze nem kellemes, de a közelmúlt eredményeiből arra következtetünk, hogy a vendégcsapat ezzel együtt is képes győzni Szolnokon!

Tippünk 2:3

SÜMEGI RE ― MAFC-BME-MAPEI

(december 10. szombat, 17 óra)
Bizonyára unalmas, hogy a legtöbb alkalommal sümegi meglepetést, meccs-, vagy minimum játszmagyőzelmet vizionálunk előzeteseinkben. Már többször leírtuk, hogy tartjuk annyira ütőképesnek a bakonyiak játékoskeretét, hogy megszorongassák az élmezőny csapatait. Nos, Sümegen nincs minden rendben, de ezt talán a legtöbb csapatról elmondhatnánk ilyen-olyan okok miatt. A MAFC esetében például Jahn Péter tartós hiánya okoz problémát, a feladóátló egy kisebb műtét után lábadozik. Takács Gergely helyettesíti, általában jól, az ő erőteljes, pontos, szuggesztív játéka viszont nagyon hiányzik középről! A MAFC a közelmúltban többször is bizonyította, hogy idegenben is ütőképes a gyengébb riválisok ellen, a dunántúliak viszont még mindig adósak a nagy meglepetéssel.

Tippünk 2:3

DEBRECENI EAC ― VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA

(december 10. szombat, 18 óra)
A két együttes közti jelentő különbség miatt a meglepetés kizárt, de ha a borsodiak nem teljes erőbedobással és koncentrációval lépnek pályára, a debreceniek egy szettet talán elcsíphetnek.

Tippünk 0:3


A Sollight-Nyíregyházi FRK ― Dági KSE mérkőzés a szabolcsiak kizárása miatt elmarad. Érdekesség, hogy a versenybizottsági határozaton hétfői dátum szerepel, de a Dág csapatát péntek délelőttig senki nem értesítette a szövetség részéről, hogy nem kell utazniuk!

Szabadnapos: Kalo-Méh-Kecskeméti SE

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr243449935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása