Az egyik legnehezebb meccsen gyűjtötte be mindhárom pontot a marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapata. A román bajnokság alapszakaszának hatodik fordulójában vasárnap este aratott bajnoki győzelemmel eséllyel veheti fel a harcot az együttes az első négy közé jutásért.

A találkozón mindkét csapat számára a nyitásfogadás jelentette a legnehezebben megoldható gondot, ami a marosvásárhelyi csapatban Nechiti liberó gyengébb napjának számlájára is írható. Egyébként a szerva kiválóan ment mindkét fél számára, s amikor a sánc is működésbe lépett marosvásárhelyi oldalon, akkor sikerült előnyhöz jutni az ellenféllel szemben.

Az első játszma elején rapszodikusan alakult az eredmény, előbb a CSM Lugoj, majd a Medicina szerzett öt pontot zsinórban, s az utóbbi után előbb három, majd négy pontra elhúzva a marosvásárhelyi csapat a játszma végéig döntő előnyre tett szert.

A második szettben sem a fogadás, sem a sánc nem ment a vendégeknek, amihez több elrontott nyitás is hozzáadódott, 17:11 után pedig már csak csökkenteni lehetett a különbséget. A harmadik szettben a 8:9 után szerzett három pont jelentette a döntő momentumot, hiszen a négypontos különbséget nem csak megtartotta, de növelte is a vendégcsapat.

A negyedik játszma váratlanul kiegyensúlyozottá vált a végére, noha a CSU Medicina ezúttal is elhúzott négy ponttal (10:14), a házigazdáknak azonban 16:16-nál sikerült egyenlíteniük. Ezek után fej-fej mellett haladt a két csapat, 22:20-nál azonban ismét három vendégpont jött zsinórban, s ennek a lélektani hatása mindvégig kitartott, hiszen a hosszabbítás pillanataiban valamennyi esetben, egész pontosan négyszer a CSU Medicinának volt meccslabdája, ebből az utolsót sikerült végre értékesítenie.

A három pontnak köszönhetően a CSU Medicina feljött a rangsorban az első négy közé, s jó esélye van, hogy meg is ragadjon ott. Addig is szerdán (december 7.) 17 órától a marosvásárhelyi sportcsarnokban a spanyol bajnok Valeriano Alles Menorca ellen próbálhatja meg a továbbjutás kivívását az európai Challenge Kupában.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 6. forduló

CSM Lugoj ― CSU Medicina Marosvásárhely 1:3 (―19, 18, ―20, ―26)

Lugoj. Játékvezetők: Gigi, Sarb
Lugos: Lungu, Canea, Tataru, Alexandru, Badea, Lupascu. Csere: Smultea (liberó), Busuioc, Matei
CSU Medicina: Ivanof, Cvetanova, Chitigoi, Ciocian, Iancu, Jovanovics. Csere: Nechiti (liberó), Cazacu, Pintea

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr343443565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása