Vastaps járt a vesztesnek is

 2011.12.05. 15:44

Nagy csatában kaptak ki a Szolnoki Főiskola RK-SI csapatától a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem női röplabdázói. Az NB I alapszakaszának 13. fordulójában a hazai pályán szereplő somogyiak 3:2-es vereséget szenvedtek.

Jó formában várta a Szolnok elleni találkozót a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem csapata, ugyanis megnyerte legutóbbi két bajnoki mérkőzését. Az esélyesebb látogatókat meglepték a jól játszó hazaiak, akik Horváth Petra pontja után 8:5-re, Pintér Zsanett ütését követően pedig már 16:9-re vezettek. A BITT végül 25:15-re nyerte az első szettet (1:0).

A második játszma már szorosabb volt, az első technikai szünetre egy-, a másodikra kétpontos előnnyel vonulhatott a vendég. A Szolnok a játszma hajrájában sem hibázott, 25:19-re diadalmaskodott, így 1:1-re módosította a mérkőzés állását.

A kaposvári csapat a harmadik szettben parádés játékkal örvendeztette meg a közönséget. A vendégek edzője, Litkei Gábor 11:3-nál már a második idejét kérte. A Szolnoki Főiskola a hajrára fel is zárkózott, de Kovács Kármen pontjaival a BITT megnyerte a játékrészt (2:1).

A folytatás nem úgy sikerült, ahogy a hazaiak tervezték. Feltámadt a Szolnok, és 25:21-re hozta a negyedik játékrészt, így a győztes kilétéről az ötödik szett döntött. A BITT mindent megtett a sikerért, de a jobban összpontosító vendég azonban 15:12-re felülmúlta a házigazdákat, akik így 3:2-es vereséget szenvedtek.

A kaposvári lányok a hétvégén Veszprémben folytatják bajnoki szereplésüket. A bakonyiak otthonában ugyan nem könnyű nyerni, de a somogyiak már többször bizonyították, hogy képesek a bravúrra. 

NB I, nők, alapszakasz, 13. forduló

BITT KNRC-Kaposvári Egyetem — Szolnoki Főiskola RK-SI 2:3 (15, —19, 21, —21, —12)

Kaposvár, 150 néző. Játékvezetők: Prukner, Barabás B.
Kaposvár: Pintér Zs., Horváth P., Horváth Zs., Győrbíró, Kovács K., Récsei. Csere: Schrauff (liberó),  Harmath Zs., Sárközy, Kulcsár P., Szarka, Császár. Edző: Pálfy Marianna
Szolnok: Szikszai, Szigediné, Szívós I., Illésné, Karakas, Pintér A. Csere: Pammer N. (liberó), Csécsi. Edző: Litkei Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Pálfy Marianna:
— A lányok mindent megtettek, úgyhogy én megint csak gratulálni tudok a teljesítményükhöz, és ahhoz, amit ma odatettek a pályára, a saját személyiségüket, játékukat. Csalódottak ők is meg én is, de csak olyan szempontból, hogy jó lett volna, ha mi nyerjük ezt a három-kettes mérkőzést.

Litkei Gábor: — Eszméletlen jól mezőnyöztek a kaposváriak, nagyon szimpatikus, hajtós társaság, egy pillanatra nem adták fel. Ők ilyen szinten nagyon veszélyes ellenfelek. Soha nem adják fel, nincsen elveszett labda. Végig minden pontért meg kellett harcolnunk, de erre is készültünk.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság kaposvár szolnok röplabda nb1 bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr573440156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása