A férfi NB I alapszakaszának 13. fordulójában a sereghajtó Debreceni EAC együttesét fogadja a Dunaferr SE csapata. A dunaújvárosiak számára rutinfeladatnak számító találkozó szombaton 16 óra 30 perckor kezdődik.

A dunaújvárosiak az elmúlt öt bajnoki mérkőzésükön győztesek, emellett a Magyar Kupában is kivívták a továbbjutást, amivel a legjobb nyolc közé kerültek. Tehát elmondhatjuk, hogy jó formában van a fiatal társaság. Ez a remek sorozat minden bizonnyal folytatódik szombaton is, hiszen a bajnoki tabellán két szerzett ponttal az utolsó helyen álló debreceniek ellen lép pályára hazai környezetben az együttes. Az újvárosiak két idegenbeli összecsapást követően végre saját sportcsarnokukban játszhatnak, így ezúttal kipihenten léphetnek pályára. Ezen a találkozón szinte kötelező a 3:0-s siker, hiszen az aktuális ellenfél a szezonban eddig csupán egyszer nyert. A vezetőedző, Tomanóczy Tibor az eredmény alakulásától függően várhatóan minden játékosának lehetőséget ad majd a bizonyításra.

A debreceni alakulat eddig csupán egyetlen győzelmet aratott a bajnokság alapszakaszában. A kilencedik fordulóban a Nyíregyházi FRK otthonában nyert 3:2-re. Ezen kívül a Csepel ellen tudott egy szettet nyerni, a többi találkozón az ellenfelek rendre 3:0-ra múlták felül a hajdúságiak. Legutóbbi két mérkőzésükön ráadásul talán a mezőny két legerősebb csapatával, a Kaposvárral és a Kecskeméttel találkoztak, ahol játszmánként még a tizenöt pontot is csak ritkán érték el.

A 13. forduló további párosítása
MAFC-BME-Mapei — Szolnoki Főiskola RK-SI
Dági KSE — Sümegi RE
Vegyész RC-Kazincbarcika — Sollight-Nyíregyházi FRK
Kalo-Méh-Kecskeméti SE — Fino-Kaposvár
Szabadnapos: Csepel

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: bajnokság debrecen dunaújváros röplabda nb1 dunaferr deac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr953431111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása