A Békéscsabai RSE 3:0-ra nyert a Palota RSC otthonában a női Magyar Kupa első fordulójának első mérkőzésén, így a várakozásoknak megfelelően már a szombati visszavágó előtt eldőlt a párharc. Két nap múlva egyébként bajnoki meccset is játszik egymással a két együttes.

Viharos kezdést produkált a Békéscsaba. 3:3 után Horváth Vivien jó nyitásainak köszönhetően gyorsan elhúzott öt ponttal a látogató. Ezt követően kicsit felélénkülni látszott a hazai csapat, a különbséget sikeresen stabilizálták, sőt a szett közepén már csak három pont volt közte. Ezután viszont egy másik sebességfokozatra kapcsoltak a csabai lányok, és szempillantás alatt 18:10 lett az állás. Több támadáskombinációt is felvonultattak, sokszor nem tudta az ellenfél, merről érkezik a labda, de ennek ellenére parádésan védekeztek a palotaiak, s nagyon megnehezítették a vendégek dolgát. A szett végjátéka magabiztos békéscsabai sikert hozott (17:25, 0:1).

A fővárosi együttes úgy döntött, más felállással próbálkozik a következő etapban. Két feladóval vágtak neki a folytatásnak, hátha megzavarják ellenfelüket. Tervük nem bizonyult sikeresnek, hiszen az első technikai szünetben már 8:2-re vezetett a csabai együttes. 11:5-ös vendégvezetésnél a fővárosiak edzője cserét kért, és visszaálltak az első szettben már bevált felállásra. Játékukon meg is látszott a változtatás, újból jó megoldásokat láthatott a közönség védekezésben, és fel is zárkóztak négy pontra. Ezt követően újból érkezett a csabai henger, Horváth nyitott, Soós Nikolett és Fésüs Erzsébet ellenállhatatlanul ütötte be a labdákat. 19:10-nél Balogh Beatrix időt kért, de ez sem segített már (13:25).

A hazaiak kezdték jobban a harmadik etapot. Soós Ivett hatékony nyitásaink köszönhetően 3:1-re vezettek, de a békéscsabaiak gyorsan észbe kaptak, és az első pihenőnél már 8:4-re ők vezettek. Molcsányi parádésan védekezett, ez a hazaiakat egyre inkább frusztrálta és elkezdtek hibát hibára halmozni. Edzőjük 8:13-nál időt is kért, hogy felrázza csapatát, de a játék képe ezután sem változott és a második technikai szünetben már nyolcpontos volt a viharsarki vezetés. Ezt az előnyt már nem is engedték ki a kezükből (13:25, 0:3).

Magyar Kupa, nők, 1. forduló, 1. mérkőzés

Palota RSC — Békéscsabai RSE 0:3 (—17, —13, —13)

Rákospalota, 50 néző. Játékvezetők: Ujházi, Bátkai-Katona
Palota: Soós I. 4, Papp 8, Lengyel 1, Péter K. 3, Karácsonyi 3, Keppel 4. Csere: Fodor (liberó), Kása, Nyuka, Haskó, Nagy V. Edző: Balogh Beatrix
Békéscsaba: Jenei 2, Czina 6, Fésüs E. 7, Horváth V. 9, Soós N. 21, Pallag 9. Csere: Molcsányi R. (liberó) 1, Kerepeczki 1. Edző: Fésüs Erzsébet, Kormos Mihály

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:4, 4:8, 6:11, 10:18, 12:20, 14:23. 2. játszma: 2:2, 2:8, 3:10, 9:13, 10:19, 13:23. 3. játszma: 3:1, 4:8, 6:10, 8:16, 10:17, 11:22

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Balogh Beatrix:
— Gratulálok a Békéscsabának. Úgy gondolom, hogy a csapat igyekezett tisztesen helyt állni, s remélem, hogy a visszavágón kicsit többet hozzá tudunk majd szólni a játékhoz. Úgy gondolom, a lányok megtették, ami elvárható volt tőlük, jó volt látni, mennyire igyekeztek.
Kormos Mihály: — Büszke vagyok a lányokra! Nagyszerűen teljesítettek. Molcsányi Rita válogatott szintűen liberózott, Soós Niki 21 pontja pedig mindent elárul, de mindenkit csak dicsérni tudok. A Palotának gratulálok, mert fantasztikusan mezőnyöztek, nem ismertek elveszett labdát, komolyan megnehezítették dolgunkat!

(forrás: beol.hu)

Címkék: békéscsaba palota röplabda magyar kupa brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr213430188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása