Az Albrecht-Miskolci VSC-MISI hazai pályán 3:1-re győzött a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem ellen a női NB I alapszakaszának tízedik fordulójában. A borsodiak által megnyert három szett sima és egyértelmű volt, a kakukktojást a második felvonás jelentette.

Egy rossz vendégnyitás, két jó hazai sánc, két jó ütés az MVSC részéről, és egy ász. Így kezdődött a meccs, vagyis az első technikai időnél 8:0-t mutatott az eredményjelző. A kaposváriak az első pontjukat a tízedik miskolci egység után szerezték (10:1), aztán volt egy-két hiba a hazai oldalon, de a borsodiak megállíthatatlanul meneteltek a részsiker felé (16:5), így Toma Sándor edző 18:5-nél bátran cserélhetett, mert sima volt az első játszma.

A második szett elején meglepetésre a Kaposvár kezdett jobban (1:4), az MVSC pedig döcögni kezdett. A szerencse a vendégekkel volt, sok olyan pontot szereztek, amikor a hálóról, vagy a sáncról számukra jól csorgott le a labda. 10:10-nél ugyan utolérte ellenfelét a Miskolc, majd 17:17-nél is egál volt, de fordítani nem sikerült a hazai csapatnak. 18:22-nél még időt kért Toma Sándor, de ekkor már nem volt csapatában annyi, hogy elkerülje az egyenlítést.

A harmadik játszmában újra odatette magát az MVSC (8:3), ütőerőben nem tudtak versenyre kelni a hazaiakkal a somogyiak (16:9), akiken 19:10-nél az időkérés sem segített, hiszen a hazaiak viszonylag könnyedén hozták ezt a szettet.

A negyedik játékrész még izmosabb volt a hazaiak részéről (8:2), Sitkey nagy kedvvel játszott, és erős ütései rendre pontot értek (16:5). De nem csak ő, hanem az egész csapat sziporkázott ekkoriban, a vendégek csak nagy ritkán szereztek pontot. 24:7-nél még időt kért Pálfy Marianna, de az eltékozolt második játszma után magabiztosan nyert a Miskolc.

NB I, nők, alapszakasz, 10. forduló

Albrecht-Miskolci VSC-MISI — BITT KNRC-Kaposvári Egyetem 3:1 (12, —22, 15, 7)

Miskolc, 100 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Miskolc: Szabó B., Leidgeb, Oláh Cs., Kovács E., Rédei, Szajkó. Csere: Nagy Zs. (liberó), Sitkey, Csarkó, Kiss V. Edző: Toma Sándor
Kaposvár: Horváth Zs., Harmath, Kovács K., Pintér, Győrbíró, Horváth P. Csere: Schrauff (liberó), Sárközy, Récsei, Szarka, Császár. Edző: Pálfy Marianna

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Toma Sándor:
— Az első szettben ki tudtuk használni ellenfelünk hosszú utazásának fáradalmait, ekkor azt hittük, hogy sima lesz a folytatás. Nem lett az, aztán a második játszma után folyamatosan játékba lendültünk, olyannyira, hogy az utolsó játékrészt szinte hiba nélkül hoztuk.
Pálfy Marianna: — Megelégedtünk azzal, hogy sikerült hozni egy szettet, sokkal több küzdelemre lett volna szükség a folytatásban. Gratulálok a Miskolcnak, és csapatomnak is a második játszma megnyeréséhez.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság miskolc kaposvár röplabda nb1 bitt mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr783398880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása