Az NB II-es Pécsi TE-PEAC MSB hazai pályán 3:1-re nyert az első osztályú Debreceni EAC ellen a férfi Magyar Kupa első fordulójában, így bejutott a negyeddöntőbe. Ez az eredmény is azt igazolja, hogy az élvonalról anyagi okok miatt lemaradó baranyai együttesnek helye lenne az NB I-ben.

A Magyar Kupa selejtezőjében a PEAC-nak nem kellett játszania, a főtábla első körében pedig az NB I-es tabella végén található Debrecennel kellett megmérkőznie a nyolc közé jutásért. A kiírás értelmében az alacsonyabb osztályú csapat otthonában megrendezett mérkőzésen dől el a továbbjutás. A pécsiek számára a következő fordulóban már a négyes döntőbe jutás a tét, az ellenfél pedig a Csepel—Szolnok párharc győztese lesz.
 
— A három megnyert szettben végig mi domináltunk, ellenfelünk leginkább erős felugrásos szerváival veszélyeztetett — kezdte a mérkőzés értékelését Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője. — A harmadik játékrészben dominóként estünk szét, először a nyitásfogadás, majd a feladás, végül a támadások. Győzelmünk nem forgott veszélyben, de voltak hibák, amelyeket a következő fordulóra ki kell javítanunk, ha tisztesen helyt akarunk állni soros ellenfelünkkel szemben. Akár a Csepel, akár a Szolnok ellen lépünk pályára, nyilvánvalóan nem mi leszünk az esélyesek, de a hazai pálya és a lelkesedésünk révén igyekszünk megnehezíteni ellenfelünk dolgát. A mérkőzésre visszatérve, alapvetően elégedett vagyok, mert a közép- és a szélsőtámadásaink is hatékonyak voltak, és védekezésben is meccsről-meccsre kezdünk felgyorsulni. Lassan módosítjuk ugyanakkor a védekezésünket az ellenfél támadásainak függvényében, ezért ebben tudatosabbnak kell lennünk, csakúgy, mint cserejátékosaink erősségeinek kihasználásában. Elsősorban anyagi okok miatt nem éltünk a kiharcolt NB I-es indulási joggal, most bizonyítottuk, hogy ott sem vallottunk volna szégyent.

A Magyar Kupában tehát a PEAC a nyolc között van, az NB II-ben pedig — amely a harmadához érkezett — öt győzelemmel és egy vereséggel a második helyen áll.

Magyar Kupa, férfiak, 1. forduló
Pécsi TE-PEAC MSB — Debreceni EAC 3:1 (17, 19, —16, 16)

Létrejött a Pécs—Kaposvár tengely!
A PTE-PEAC MSB, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-Pécsi Sportiskola, és a Kaposvári Röplabda Akadémia háromoldalú megállapodást kötött a pécsi és dél-dunántúli röplabdasport fejlődése érdekében. Az együttműködés szakmai jellegű, a kaposvári szakemberek segítik a PEAC edzőinek munkáját, ugyanakkor a kiemelkedően tehetséges gyerekeket a pécsiek Kaposvárra irányítják. Az együttműködés a felnőtt csapatok szintjén is több színtéren megvalósulhat. Az együttműködési megállapodást tartalmazó eredeti dokumentum másolata ide kattintva megtekinthető!

Címkék: pécs debrecen röplabda magyar kupa pte peac deac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr83382551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása