A szegedi EHÖK SE-Realio 3:2-re nyert a Jászberényi RK otthonában a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz hetedik fordulójában. A csongrádiak a harmadik szett után mély hullámvölgyből kapaszkodtak ki, az ötödik részben pedig 9:2-es és 13:5-ös hazai vezetésről fordítottak!

Az EHÖK SE játékosai jó kedvvel és nagy elánnal kezdték a mérkőzést, amely a pontokban is megmutatkozott. Az első játékrészben egyértelműen a Szegednek állt a zászló. Összeszedetten, precízen, nyugodtan játszottak a lányok. A jászberényieket viszont meglepte a vendégek nagy lendülete, és nem voltak képesek hatékonyan nyitást fogadni és támadni, amelynek következtében a csongrádiak négy-ötpontos előnyüket egészen a szett végéig tudták tartani. A JRK a végjátékban faragott a hátrányából, azonban Bíró látványos ejtéseivel és Fürdök taktikus nyitásaival nem tudtak mit kezdeni, így a játszmát a szegedi egyetemisták 25:21-re nyerték (0:1).

A második játékrészre a hazaiak fogadkozva léptek pályára. Nyitásrontásaival és gyenge mezőnyjátékával az EHÖK SE segítette is a JRK játékát, így fej-fej mellett haladt a két csapat a huszonötödik pont felé. A vendégek koncentrációja kihagyott, aminek következtében a második szett a Jászberényé lett (25:20). A harmadik játszmára észrevehetően egy hitetlen és szétszórt Szeged lépett pályára. Nem ment a nyitásfogadás, a mezőnyözés, pontatlanok voltak a feladások, a centereket nem tudták támadtatni, a szélsőütők pedig leginkább ejtésekkel és bátortalan ütésekkel szerezték pontjaikat. Miután a jászberényiek egyre nagyobb pontkülönbségre tettek szert, a szegediek nehezen tudtak koncentrálni, és nem ment az együttműködés. Ráadásul rengeteg volt a hiba, valamint Pintér ütéseivel — néhány hatékony sáncot kivéve — nem tudott mit kezdeni az EHÖK SE blokkja. A szett 25:21 arányban a házigazdáé lett (2:1).

A negyedik játékrész első részében egy-egy pontnyi különbség volt a két csapat között. Úgy tűnt, rendkívül szoros csatában fog eldőlni a játszma sorsa. 6:6-nál azonban Molcsányi Petra állt a nyitósarokba, és egymás után tíz kőkemény és remekül helyezett szervával járult hozzá ahhoz, hogy a szett a Szegedé legyen. Ezzel felbátorította társait, és a csapatok a 25:19-es eredményt követően már az ötödik, utolsó játékrészt várhatták.

A mentális előny abszolút a Szegedé volt a befejező felvonás előtt, miután szép játékkal maguk mögött tudták a negyedik részt. Nagy meglepetésre azonban a jászberényi lányok remek nyitásaival az eredményjelzőn 5:0 és 9:2 is állt. Ez mind a kétségbeesett szegedi játéknak volt köszönhető. Nem ment a nyitásfogadás, így nem tudtak a vendégek hatékony támadásokat vezényelni. A JRK tovább növelte előnyét. 13:5-ös állásnál — szinte reménytelenül — Csintalan Réka ment nyitni, és hihetetlen lélekjelenléttel, nyugalommal végigszerválta a mérkőzést. Tíz pontot szereztek zsinórban a szegediek, és minden összejött nekik, ami addig nem. Tíz pontot szerzett az EHÖK SE, míg a Jászberény egyet sem. Hatalmas akaratról és lelkesedésről tettek tanúbizonyságot a vendégek, elhitték, hogy ők lesznek a mérkőzés győztesei, a megfelelő pillanatban megfelelően tudtak koncentrálni.

Csíkos Gábor, a Szeged edzője: — Két azonos képességű csapat küzdelméből, rendkívül hullámzó mérkőzésen a győzelmet pillanatnyilag jobban akaró, és a szerencsével sem hadilábon álló együttes sikerét hozta. Az ötödik szettben újra gyakorlatban láttuk érvényesülni a szlogent, miszerint a meccsnek csak akkor van vége, ha a bíró lefújta, addig bármikor megfordítható az eredmény. Nagyon hasznos találkozó volt a csapattá válásunk szempontjából, sokadjára mutattuk meg, hogy vert helyzetből is fel tudunk állni.

Az EHÖK SE-Realio a következő mérkőzését november 27-én játssza a Honvéd Zrínyi SE otthonában.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 7. forduló

Jászberényi RK — EHÖK SE-Realio Szeged 2:3 (—21, 20, 21, —19, —13)

Jászberény, 50 néző. Játékvezetők: Nagy P., Gyulai
Jászberény: Gregor, Kovács F., Pintér, Szívós, Gulyás, Kuli. Csere: Pammer (liberó), Visnyei. Edző: Makai Péter
Szeged: Pelle, Bíró, Fürdök, Morvai, Molcsányi P., Csintalan. Csere: Gyimesi (liberó), Deák D., Páder, Krcelic. Edző: Csíkos Gábor

Címkék: szeged röplabda jászberény nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr453382514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása