A Honvéd Zrínyi SE hazai pályán 3:1-re verte a Tiszavasvári SE-t a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz hetedik fordulójában. A házigazdák a meccs előtti eligazításon a kitűzött célok, megvalósítandó feladatok közül a legfontosabbnak a három pontot érő győzelem megszerzését tartották. Sikerült!

A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Az előző fordulóban a Zrínyi nem játszottak, míg a Tiszavasvári hazai pályán szenvedett 3:1-es vereséget a Jászberénytől.

Az első játszmában 6:6-ig kiegyenlített volt a játék képe. Ezt követően a házigazdák három-négypontos előnyt szereztek, amelyet a 21 perces szett végéig meg is tartottak (1:0). A második etapban veszélyes szervákkal, egy-két jó blokkal olyannyira zavarba hozta ellenfelét a Honvéd, hogy időkéréseik (4:11, 6:17) és két cseréjük ellenére töretlen lendülettel alig 16 perc játékot követően 25:13-ra nyert a budapesti csapat (2:0).

Mit tehet egy edző, ha csapata 2:0-ra vezet, és megígérte, hogy mindenki játéklehetőséget kap?! Természetesen betartja ígéretét! Ennek megfelelően a harmadik szakaszra ismét változott a Zrínyi összetétele, míg a Tiszavasvári ismét ugyanazzal a csapattal lépett pályára, mint addig. Az első pontot a vendégek szerezték, amit még a fővárosiak kiegyenlíttettek. Ezt követően rettenetesen gyenge hazai nyitásfogadási széria következett, amiből csak olyan enervált, alibi-támadásokra futotta, amiből a Tiszavasvári a hatástalan blokkok mellett ponterősen visszatámadott. A hazai időkérést (1:8) követően kissé pontosabb játékkal még sikerült a felzárkózás a házigazdának (7:8), de ennél többre már nem futotta.

Hiába volt Lakatos Dianának, és a rutinos Váradi Orsolyának is több remek megmozdulása, ez a két játékos nem tudta pótolni a fiatalabb társaik gyengébb szerepléséből adódó pontvesztéseket. A végjátékra jelentősre növekedett a vendégelőny. 14:20-nál hazai időkérés, illetve az előző szettben jól szereplő játékosok fokozatos visszacserélése következett, de már ez sem segített, mert a játszma huszadik percében 25:16-ra győztek a vendégek (2:1).

A negyedik játékrészre a Tiszavasvári csapata nem változtatott felállásán, míg a Zrínyi az első szettben látott kezdőhatosát vitte vissza. A vendégek megtartották az előző szettben mutatott lendületes játékukat, és a játszma elején Török, illetve Homoki veszélyes szerváinak következtében jelentős zavart okoztak a házigazdáknak. 3:9-nél hazai időkérést követően sikerült csökkenteni a vendégelőnyt, de látszott, hogy a vérszemet kapott a Tiszavasvári, és nem fogja kiengedni kezéből a szett menetének irányítását. 10:16-nál ismét hazai időkérés, és ismét hazai felzárkózás következett.

15:17-nél úgy tűnt, hogy fordulhat az a bizonyos kocka, mert a Zrínyi a szett során először szerezte meg a vezetést. 18:17-nél Kolozsi János edző időt kért, ezt követően 20:18-ra fordítottak a vendégek. Látszólag nyerő helyzetükben közbeszólt két hiba, illetve Heim-Puskás Ivett rutinos megoldása nyomán, és Leirer Adrienn szerváit követően a vesztésre álló hazaiak kovácsoltak tőkét, így 22:21-es vezetésre módosították az eredményt. Az izgalmas végjátékban még a vendégeknek sikerült 23:22-es vezetést szerezniük, de Váradi szervái nyomán a Tiszavasvári képtelenek volt pontot érően támadni, így a kontrából játszmalabdához jutva a 22. percben 25:23-ra nyert a Zrínyi (3:1).

A 79 perces mérkőzés során a papírforma érvényesült, de a hazai csapat másfél játszmáig tartó megingása majdnem pontvesztést eredményezett. Ha a vendégek a csoport újoncaként más csapatok ellen is ilyen jó játékkal rukkolnak elő, és a végjátékra jobban koncentrálnak, a későbbiek során bármely ellenfelüket képesek lehetnek legyőzni.

A Honvéd Zrínyi a következő bajnoki mérkőzését november 27-én, vasárnap délelőtt 11 órától játssza hazai pályán a szegedi EHÖK SE-Realio ellen.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 7. forduló

Honvéd Zrínyi SE — Tiszavasvári SE 3:1 (21, 13, —16, 23)

Békásmegyer, 30 néző. Játékvezetők: Árpás, Harsági
Zrínyi: Nagy Cs., Lakatos D., Leirer, Váradi, Kiss V., Heim-Puskás. Csere: Ehmann (liberó), Fábián V., Durst, Szoldán A., Szoldán G., Csomáli. Edző: Kovács István
Tiszavasvári: Török Sz., Homoki, Varga V., Tóth D., Répánszkiné, Szombati. Csere: Benedek, Nagyui. Edző: Kolozsi János, Fodor Gábor

(forrás: zrinyivolley.shp.hu)

Címkék: zrínyi honvéd tiszavasvári nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr303378298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása