Új alapokra helyezték a röplabdázást a somogyi megyeszékhelyen. A nyáron megalakult Kaposvári Röplabda Akadémia szeptember óta már működteti a férfi és a női szakág serdülő és ifjúsági korú csapatait, januártól viszont a fiatalabbak is ide csatlakoznak.

A tervek szerint csaknem kétszáz általános és középiskolás üti majd a labdát az új utánpótlás műhely színeiben. A kezdeményezés a város és a felvevő egyesületek támogatásával, az összefogás jegyében valósult meg. Kaposvár évtizedek óta a magyar röplabdázás fellegvára, a sportág a nők és a férfiak körében is hosszú ideje népszerű. Ezt a játékot a legkisebbek is elkezdhetik, és a legtehetségesebbek a magyar bajnoki címig és a válogatottságig juthatnak.

Természetesen a sikerek sem maradtak el: mindkét szakág rendszeresen hozza az eredményeket az utánpótlás korosztályokban. Volt olyan szezon is, amikor Kaposvár férfi röplabdázói minden korosztályban elhódították a magyar bajnoki címet!

A női szakág amatőralapon működik, és a felnőtt csapatban is csak helyi nevelésű fiatalok kapnak helyet. A BITT-Kaposvári NRC jelenlegi keretét kilenc Munkácsy-középiskolás és három egyetemista alkotja. A klub 2011 januárjában öt éves szerződést kötött a Kaposvári Egyetemmel, így a hosszabb távú együttműködés is biztosítottnak tűnik. A BITT jelenleg az élvonal középmezőnyében foglal helyet.

A Fino-Kaposvár férfi csapata 13 magyar bajnoki cím és 14 Magyar Kupa-győzelem után új alapokon kezdte meg a szereplését a 2011—2012-es évadban. Visszatért a sikerkovács, Demeter György, és ismét egy jól küzdő, szerethető csapatot formált. Az együttes hét mérkőzés után veretlenül vezeti a bajnokságot, és egyre több saját nevelésű fiatal mutatkozik be itt is.

A remények szerint 2012 januárjától új fejezet kezdődik a kaposvári röplabdázásban. Az országban egyedülálló módon összefogott a férfi és a női szakág, és közösen építi fel az utánpótlásbázist a mini korosztálytól egészen az egyetemig. A Kaposvári Röplabda Akadémia vezetői és szakemberei szép feladatra vállalkoztak, és bíznak az évtizedes hagyományok folytatásában.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda utánpótlás bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr893375503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása