A Csepel 3:1-re nyert a Szolnok otthonában a férfi Magyar Kupa első fordulójának első mérkőzésén. Küzdelmes, kiegyensúlyozott meccs volt, amelyen a tudatosabb és akaratosabb játék, illetve a kevesebb hiba döntött! Az izgalmasnak ígérkező fővárosi visszavágót november 30-án, szerdán rendezik.

Erre az összecsapásra ismét a megszokott csapat állhatott fel csepeli részről, és a mérkőzés igen kiegyenlítetten indult. Felváltva estek a pontok, és kettőnél nagyobb különbséggel egyik fél sem tudott elszakadni a másiktól. A változatosságra a legjobb példa a játszma közepe volt, mikor 15:13-as csepeli előnynél hazai időkérés jött, és 16:15-nél már a Szolnoknál volt az előny. Aztán valahol itt volt a fordulópont, ugyanis egy igen hatékony első sor került előre a Csepelnél (Daróczi Gergely, Pajor Arnold, Tamás Zoltán), így ebben az állásban igen sok sáncot illetve sikeresen befejezett kontratámadást sikerült produkálnia a vendégcsapatnak. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy 21:17-nél a házigazda kikérte második idejét, de ez sem segített, mivel néhány jó fővárosi nyitás és sánc megpecsételte a sorsukat (18:25, 0:1).

A folytatás már nem indult ilyen fényesen a csepeliek szempontjából, hiszen gyakorlatilag végig futottak az eredmény után. Már a játszma elején két-hárompontos különbség alakult ki, amely időnként négy-ötre is nőtt, ám 16:12 után megint jött az előző szettben is megtörtént fordulat. Igaz, nem azonnal, hanem csak megint abban a bizonyos erősebb állásban. Igaz, ekkor már 21:17 állt az eredményjelzőn, de szépen lassan, pontról-pontra felzárkózott a Csepel, és 23:23-nál már egyenlő volt az állás, sőt az első játszmalabda is a látogatók előtt adódott. Ezt még hárította a szolnoki alakulat, ám 24:24-nél egy jó támadás ismét előnyhöz juttatta a Csepelt, és egy kemény szerva után a sánc megállította a hazai szélsőtámadást (24:26, 0:2).

A harmadik szett elején a Szolnok feladót cserélt, a Csepel pedig totálisan beragadt. Kicsit mindenki kiengedett fejben a vendégeknél, illetve a fáradtság jelei is látszottak egyeseken, és a fővárosiak teljesen átadták a terepet a korábban lelkileg megviselt Szolnoknak. 13:9-nél kért először időt a látogató, 16:12 volt a technikai szünetben, de a feltámadás ezúttal elmaradt, és 21:15-nél megint időt kért a Csepel. Ekkor már elkerülhetetlennek látszott a vereség, amely be is következett (25:16, 1:2).

A negyedik játszma nagyon kemény csatát hozott. A Csepel kezdett jobban, sáncok, jó támadások és 8:6-os vezetés jellemezte a szett első szakaszát. Sikerült 13:10-re ellépnie a fővárosi csapatnak, de a hazaiak folyamatosan tapadtak. 16:14 után aztán 18:14-nél már néggyel ment a Csepel, amely eddig már öt ászt nyitott csak ebben a játékrészben! A Szolnok persze nem adta fel, és 23:20 után egyenlített (23:23)! Ekkor már nem volt több időkérési lehetősége a Csepelnek, de egy hosszú labdamenet végén az egyik hazai játékos a hálóba ütött, így mérkőzéslabdához jutott a látogató! Ezt végül egy jó mezőnyözés után az első ellentámadásból meg is csinálták a csepeliek, így nagy nehezen kiküzdötték a 3:1-es győzelmet.

A Csepel nagyot lépett a továbbjutás felé, de ne feledjük, még semmi sem dőlt el, és a visszavágón legalább ilyen, ha nem jobb hozzáállás szükségeltetik majd a sikerhez a fővárosiak részéről.

Magyar Kupa, férfiak, 1. forduló, 1. mérkőzés

Szolnoki Főiskola RK-SI — Csepel 1:3 (—18, —24, 16, —23)

Szolnok, 50 néző. Játékvezetők: Csikós, Nagy L.
Szolnok: Rása G., Rása A., Bodonyi, Szöllősi, Kovács S., Tarjányi. Csere: Bene (liberó), Gyapjas, Bede. Edző: Gulyás Ferenc
Csepel: Buzás, Kunert, Sow, Tamás Z., Daróczi, Pajor. Csere: Fogl (liberó). Játékos-edző: Tamás Zoltán

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel szolnok röplabda magyar kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr463369514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása