Ahogy az várható volt, a bajnoki címvédő Fino-Kaposvár 3:0-ra legyőzte a házigazda Sümegi RE csapatát a férfi NB I alapszakaszának kilencedik fordulójában, de amikor a bakonyiak alapjátéka pontos volt, meg tudták lepni vendégeiket egy-egy szép megoldással. A meccs statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A bajnoki címvédő pontos, határozott nyitásokkal és támadásokkal kezdte a mérkőzést, és egyből elhúzott két-három ponttal (7:10). Kisebb zavar állt be a sümegiek nyitásfogadásában, és egyből 7:13 lett az állás. Fehér Tibor edző időkérése után 12:15-re alakult az eredmény, majd ez a különbség egészen a szett hajrájáig megmaradt, aztán a magasabb és nagyobb ütőerőt képviselő Kaposvár leginkább Kaszap Tamás nyitásaival tovább növelte a differenciát (0:1).

A folytatásban egy ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok (5:5). Kaszap újabb nagyszerű szervái után 9:5-re meglógott a bajnok. A játszma végéig tisztes távolságban tartotta a sümegieket az ellenfél (0:2). Az utolsó felvonásban a hazaiaknál mindenki lehetőséget kapott, de a fejben teljesen elfáradó házigazda már nem tudta megnehezíteni a Kaposvár dolgát (0:3).

NB I, férfiak, alapszakasz, 9. forduló

Sümegi RE — Fino-Kaposvár 0:3 (—17, —18, —12)

Sümeg, 250 néző. Játékvezetők: Mezei, ifj. Szabó P.
Sümeg: Petre, Gőczi, Németh Z., Kaposi, Cziczó, Puspán. Csere: Horváth Cs. (liberó), Gerencsér, Lakics, Soós, Bedőcs. Edző: Fehér Tibor
Kaposvár: Szabó A., Kaszap, Geiger, Nagy J., Nacsa, Gergye. Csere: Dömötör (liberó), Lesznyik, Magyar B. Edző: Demeter György

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Fehér Tibor:
— Amikor az alapjátékunk pontos volt, akkor meg tudtuk lepni a kaposváriakat egy-egy szép megoldással. De ahhoz, hogy ez egy mérkőzésen keresztül kivitelezhető legyen, még sokat kell dolgoznunk.

Demeter György: — Örülök a sikernek, főleg a harmadik játszmában jött ki csapatunk nagyobb tudása. Összességében a nyitásokkal, valamint a sánc- és a mezőnymunkával is elégedett lehettem.

(forrás: Veszprém megyei Napló, kapos.hu)

Címkék: bajnokság kaposvár röplabda nb1 sümeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr23359490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása