Vasárnap 17 órától a Szolnoki Főiskola RK-SI csapatát fogadja az Albrecht-Miskolci VSC-MISI a női Magyar Kupa első fordulójának visszavágóján. Az első mérkőzést idegenben 3:0-ra megnyerték a borsodiak, így a párharc továbbjutójának kiléte aligha lehet kérdéses.

Mozgalmas napok vannak miskolci röplabdázók mögött! Az elmúlt szombaton a csapat Szolnokon lépett pályára, ahol a Magyar Kupa első fordulójának első összecsapását rendezték. Ezt a csatát sikerrel vívta meg az MVSC, amely három játszmában kerekedett riválisa fölé. A szerdai, újpesti bajnoki meccs azonban eredménytelenül zárult miskolci szempontból, ugyanis sima három játszmában győztek a fővárosiak.

Visszatérve a kupapárharcra, csalóka lehet a szolnoki első meccs 3:0-s végeredménye, hiszen a Miskolc hatalmas csatában diadalmaskodott, mindhárom szett kiélezett volt (23, 20, 27), és csak a hajrá döntött a vendégek javára.

— Az első szettben villámrajtot vettek a hazaiak, mi sok hibát követtünk el, és nem sikerültek az ütéseink sem — mesélte Toma Sándor edző. — Az egységes és stabil játékunk végül meghozta az eredményt az első és a második felvonásban is. A harmadikban mi szereztünk vezetést, de a lányok túlságosan korán, hét-egyes állásnál elhitték, hogy már a zsebünkben van a találkozó. Tévedtek, mert a Szolnok nagyon nekidurálta magát, és egészen a játszmalabdáig jutott! Szerencsére nem tudta értékesíteni, így aztán kedvező helyzetből várhatjuk a visszavágót.

A kupameccset szerdán bajnoki fellépés követte, de Kovács Edina hiányát nem tudta ellensúlyozni a társaság. Az újpestiek valósággal lerohanták a miskolciakat, a vendégek a folytatásra rendezték soraikat, de ez csak arra volt elegendő, hogy szorosabb legyen a második, és a harmadik játszma (10, 18, 19).

Kupa után bajnoki, most vasárnap délután pedig újból kupa! Jön a Szolnok, és a visszavágó azt hivatott eldönteni, hogy melyik alakulat kerül be a legjobb nyolc közé.

— Remélem, hogy mi — mondta Toma Sándor. — A Szolnokon aratott győzelem roppant értékes, és remek ajánlólevél a következő körbe jutáshoz. Nekünk hazai környezetben elegendő egyetlen játszmát megnyerni, és az összesítés máris a mi javunkra billenti a mérleg nyelvét. Természetesen nem ilyen szándékkal lépünk pályára, nyerni akarunk. A találkozó egyébként is kitűnő alkalmat jelent a számunkra, hogy gyakoroljuk a különböző játékelemeket. Bízom benne, hogy a lányok ezúttal is kiszolgálják lelkes szurkolóinkat, és különösebb gond nélkül kiharcolják a továbbjutást.

Az Albrecht-Miskolci VSC-MISI — Szolnoki Főiskola RK-SI összecsapásra vasárnap 17 órától kerül sor.

(forrás: minap.hu)

Címkék: miskolc szolnok röplabda magyar kupa mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr843353459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása