A Vegyész RC-Kazincbarcika hazai pályán 3:1-re nyert a Dági KSE ellen a férfi NB I alapszakaszának nyolcadik fordulójában. A Dág mindig amolyan kellemetlen csapat volt a borsodiak számára, ezért illett óvatosan kezelni őket a találkozó előtt.

Ez még akkor is igaz, ha egyik erősségük, Oszuska II Zoltán a kispadnál jegelte a lábát, miután megsérült a bemelegítés közben. Az első szett elején a VRCK ajándékozott néhány pontot a vendégeknek, akik 14:13-ig tartották is magukat. Ekkor még nem derült ki egyértelműen, hogy most nem lesznek igazi partnerei a házigazdának. A találkozó ezen szakaszában azonban csináltak négy pontot a borsodiak, akik mezőnyben, összjátékban, ütésekben, sáncban sokkal többet nyújtottak a Dágnál, amely a játszma végére még a tizenötből is alig tudott kijönni.

Ezt a produkciót állandósítani tudta a Vegyész, így aztán hamarjában össze is gyűlt az ötpontos előny a második felvonásban (8:3, 10:5). Csak felvillanásai akadtak a kistelepülés játékosainak, a szebb röplabdát a hazai együttes szolgáltatta. Lehóczky László feladásai élményszámba mentek, Bokor Elekre, ha maximálisan koncentrált, nem volt ellenszere, de a többiek is bemutattak egy-egy olyan megmozdulást, ami dicséretet ért. A Dág tehetetlen volt (16:9, 21:11), olyannyira, hogy edzője időt sem kért, látta, hogy teljesen felesleges.

Az addig mutatottak alapján közel volt a 3:0-hoz a Vegyész RC, ugyanakkor a látogató kezdett életjeleket adni a harmadik szettben. A legnagyobb előny három pont volt (10:13), de ezt korán leküzdötték a kazincbarcikaiak, mi több, 20:18-ra fordítottak. Ez lekopírozta a Dág (23-24), Dudás András időt kért, de amikor visszatért csapata a pályára, Pollák nyitása Szántai és Lehóczky Gergő között ért földet (2:1).

A negyedik játékrészben kezdett visszatérni az a Vegyész, amely az első kettőben szinte lemosta riválisát, s bár nem alakult ki akkora különbség (8:6, 13:10), de a hazaiak határozták meg a meccs menetét. 17:11-nél Juhász és Csizmadia sáncolta Jánossyt, és a hazaiak hat-hét perc múlva már a győzelemnek örülhettek, amit egy lényegében izgalommentes találkozón értek el.

NB I, férfiak, alapszakasz, 8. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika — Dági KSE 3:1 (16, 14, —23, 20)

Kazincbarcika, 200 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Kazincbarcika: Lehóczky L., Dudás, Juhász, Gulyás, Csizmadia, Bokor. Csere: Szántai (liberó), Germuska, Árva, Lehóczky G. Edző: Dudás András
Dág: Oszuska G., Szauter P., Pollák, Horváth G., Jánossy, Krupánszki. Csere: Zirigh (liberó), Bársony, Locker. Edző: Szauter Ferenc, Oszuska I Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András:
— Többet vártam ettől a mérkőzéstől. Nem a mieink nyújtottak rosszat, hanem a Dág adott magából kevesebbet. Amikor nem hagytuk őket kibontakozni, akkor uraltuk a meccset.
Oszuska I Zoltán: — Ma gyengén játszottunk, jobb volt a Kazincbarcika. Sajnos, a nagyobbik fiam nem játszhatott, mert a bemelegítés közben megsérült.

(forrás: Borsod Online)

Az igazság odaát van?
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vendégcsapat tájékoztatása szerint a játékvezetők súlyosan részrehajló tevékenysége jelentősen befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

Címkék: bajnokság röplabda nb1 kazincbarcika vegyész dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr153343002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milan10kb 2011.10.31. 19:29:35

én is mindig a bírókra fogom :D szerintem ezért vannak ott a pálya szélén, hogy utána kimagyarázhasson a vesztes fél egy kilenc és 11 pontos vereséget.

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2011.11.01. 11:27:50

@milan10kb: Beszóltál??? Megtalállak!! Reszkessél! Egyébként pedig amikor a Te meccsedet csalják el konzekvensen a bírók, akkor meg az a baj... De ha a Barcika javára fújnak el egy meccset azok, akik ott közismerten házibírók több mint 10 éve, akkor minden OK???
süti beállítások módosítása