Melyik csapat csinál forradalmat a nemzeti ünnepnapon, október 23-án? A kilencedik forduló mérkőzéseivel folytatódik a női NB I alapszakasza! Hosszú ideig, egészen pontosan november 20-ig ez lesz az utolsó kör, jön ugyanis a válogatott olimpiai előselejtező-tornája miatti kényszerszünet. Előzetes!

A csapatok a meglehetősen és szokatlanul korán, szeptember közepén rajtoló szezon indulása után már kezdtek magukra találni, jó formába kerülni, egyre jobb meccseket játszani, úgyhogy sok együttes számára bizonyára nem jön jókor a leállás. És az sem mellékes, hogy sok csapat számára telesen értelmetlen is a szünet, az NB I-ben szereplő klubok többségének ugyanis az égvilágon semmi köze nincs a válogatott keretéhez. Ők vajon miért nem játszhatnak tovább zavartalanul? És mihez kezdjenek az üres egy hónap során? Játsszanak értelmetlen edzőmeccseket, hogy aztán erőltetett menetben, ismét duplafordulók segítségével hozzák be a lemaradást?

Bosszankodás és értetlenkedés helyett inkább nézzük a vasárnapi párosítást, illetve utcai tüntetés és ellentüntetés helyett inkább tüntessünk a magyar röplabda mellett, úgy, hogy kimegyünk valamelyik meccsre!

NB I, nők, alapszakasz, 9. forduló

PALOTA RSC — TATABÁNYAI VOLÁN SE

(október 23. vasárnap, 11 óra)
Álmatlanoknak, illetve korán kelőknek szeretettel ajánljuk a délelőtti, alsóházi rangadót, amelyen az egyik csapat biztosan megszabadul nyeretlenségétől! Már csak ez a két együttes áll győzelem nélkül a tabella végén, ez bizonyára megviseli a játékosokat, de mikor kapják össze magukat, ha nem most?! A Volánnak már van egy pontja, és pénteken, a Veszprém ellen is nyert egy szettet, ezért azt gondoljuk, idegenben sem esélytelen!

Tippünk 3:2

BUDAI XI SE — TEVA-GÖDÖLLŐI RC

(október 23. vasárnap, 13 óra)
A Budainak úgy kell játszania, ahogyan a keddi, újpesti mérkőzés első felvonásában! A legjobb tudása szerint, a jobb képességű és hátterű ellenféllel nem sokat törődve! Ha a kiscsapat megcsinál mindent, amit tud, és hagyja rontani a riválist, megint elcsíphet egy szettet! A Gödöllő a miskolci bukta után Kaposváron már magabiztos volt, de talán a Gabányi László Sportcsarnokban nagyobb ellenállásba ütközik...

Tippünk 1:3

BITT KNRC-KAPOSVÁRI EGYETEM — BÉKÉSCSABAI RSE

(október 23. vasárnap, 16 óra)
A pénteki, Gödöllő elleni meccsen mutattak szép, ügyes dolgokat a fiatal somogyiak, de ez a játszmanyeréshez kevés volt. A békéscsabaiak meglepően simán verték a Miskolcot, ez is azt mutatja, hogy jó formában vannak!

Tippünk 0:3

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI — ÚJPESTI TE

(október 23. vasárnap, 16 óra)
Ha a pénteki, BSE elleni sima vereség nem szegi a szolnokiak kedvét, akkor ez bizony egy nagyon jó meccs lehet! Az úgynevezett kiscsapatok közül (a Miskolcot már nem soroljuk ide) ugyanis pillanatnyilag ők vannak a legközelebb a nagyokhoz, és hazai pályán mindig veszélyesek! Az újpestiek minden körülmények között esélyesnek számítanak ezen a találkozón, de ha nem figyelnek oda, ugyanúgy szettet, vagy akár szetteket veszthetnek, mint kedden, a Budai XI SE ellen!

Tippünk 1:3

VESZPRÉMI EGYETEMI SC — BSE

(október 23. vasárnap, 16 óra)
A mezőny egyetlen veretlen csapata, a BSE képtelen akkorát hibázni, hogy akár pontot veszítsen a vezéregyéniségét, Kovács Anikót elvesztő Veszprém otthonában. Legutóbbi két meccsüket megnyerték a bakonyiak, de ezúttal a játszmarablás is siker lenne a részükről!

Tippünk 0:3

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI — TFSE-KRA

(október 23. vasárnap, 17 óra)
Bár pénteken, Békéscsabán meglepően simán kikaptak, a borsodiak célja csak a sima győzelem lehet ezen a meccsen. Erre minden esélyük megvan, ha rápillantunk a tabellára, akkor a jelenlegi állásból ezt ki is olvashatjuk.

— Csakhogy a dolog korántsem ilyen egyszerű — reagált a felvetésre Toma Sándor edző. — A sportban a többi között az a szép, hogy nincsenek előre lefutott mérkőzések. Az kétségtelen, hogy felénk billen a mérleg nyelve, de azt vallom, hogy mindig jobb félni, mint megijedni. Mindkét csapat fiatal játékosokból áll, nekünk kedvezhet a hazai környezet, és lelkes szurkolóink buzdítása. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy csakis akkor válthatjuk valóra elképzeléseinket, ha minden játékos odateszi magát, és hozza a tőle joggal elvárt teljesítményt.

Amennyiben az MVSC azt a kombinatív, ötletes játékot nyújtja, mint amit az utóbbi hetekben lehetett látni az együttestől, akkor nem lehet vitás a győzelem. De egyetlen percre sem szabad, hogy lankadjon a figyelem, ez ugyanis megbosszulhatja magát. (forrás: minap.hu)

Tippünk 3:1

A női NB I alapszakaszának összes eddigi eredménye és további programja ide kattintva megtekinthető!

Ne feledkezzünk meg a hétvégi NB II-es meccsekről sem! A program ide kattintva megtekinthető!

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr23321668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arvensis 2011.10.22. 23:01:12

"Ők vajon miért nem játszhatnak tovább zavartalanul? És mihez kezdjenek az üres egy hónap során? Játsszanak értelmetlen edzőmeccseket, hogy aztán erőltetett menetben, ismét duplafordulók segítségével hozzák be a lemaradást?"
Szerintem az erőltetett menet, dupla fordulók terhét csökkentendő - némi cerebrum-használattal - hozzanak előre olyan mérkőzéseket, amelyek terhelnék őket a dupla fordulókon.
Ésszerű javaslat? Ha nem, meghajtom fejem és elnézést kérek az alkalmatlankodásért.
Mezei Zoltán
süti beállítások módosítása