A Vasas-Óbuda-Hofeka juniorcsapata 3:0-ra győzött a Vasi Sportakadémia otthonában a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz első fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

Jobban kezdte a mérkőzést a hazai csapat (4:1), azonban hamar ébredtek a fővárosiak is, és nem sokkal később fordítani tudtak (4:8). A hazai időkérés kicsit megzavarta a Vasast (7:8), amely a folytatásban jó támadásokkal ismét magabiztos vezetésre tett szert (9:15). Ekkor ismét időt kértek a vasiak, ám már ez sem tudta megtörni a látogatók lendületét, így nem sokkal később tíz egységre nőtt a különbség (10:20). A végjátékra sem találtak új lendületet a szombathelyiek, így magabiztosan nyert az első játszmát a Vasas (13:25, 0:1).

A második felvonást a budapestiek kezdték jobban (1:4), ám most is visszazárkózott a VSA, sőt 5:4-nél már a vasiak vezettek. Ezután már a Vasas jó periódusa jött, Stefanik támadásainak és Gubicza nyitásainak köszönhetően sikerült ellépnie a látogatónak (5:10). A folytatásban is lendületben maradt az óbudai együttes, és jól röplabdázva, folyamatosan lépett is el a hazaiaktól (13:21). A hajrában sem engedte már ki kezéből a vezetést a juniorcsapat, és megnyerte ezt a szettet is (14:25, 0:2).

A harmadik etapra összeszedték magukat a szombathelyiek, és kihasználták, hogy a látogatók túlságosan is megnyugodtak a 2:0-s vezetés után (3:0). Sikerült hamar átlendülnie a holtponton a Vasasnak, és egyenlíteni (8:8), ám Kőnig Gábor edzőnek hamarosan mégis időt kellett kérnie (11:9). Ez jót tett a csapatnak, hiszen előbb sikerült egyenlítenie (11:11), majd folyamatosan növelni tudta előnyét (20:15). A végjátékra sem lankadt a figyelme a Vasasnak, így ezt a mérkőzését is megnyerte, ezáltal tovább őrzi hibátlan mérlegét (17:25, 0:3).

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Vasi Sportakadémia — Vasas-Óbuda-Hofeka junior

Szombathely, 30 néző. Játékvezetők: Jéger, Mihály T.
VSA: Wlasits, Mikos, Simon J., Takács D, Németh J., Benesóczky. Csere: Sípos (liberó), Kiss B., Illés. Edző: Mucsi Péter
Vasas: Fábián F., Takács B., Gubicza, Major, Stefanik, Borsos. Csere: Herczegfalvi. Edző: Kőnig Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mucsi Péter:
— A mai napon egy fiatal, de nagyon érett játékot mutató Vasastól kaptunk ki. Minden játékosom nagyon szeretett volna győzni, de a görcsössé váló játékunkkal, és az ebből eredő rengeteg hibával ez nem sikerülhetett.
Kőnig Gábor: — Pontosan ezt gondoltam szombaton a hangulatról, mint amit a lányok ezúttal műveltek a pályán. Örülök, hogy a napunk vége pozitívabb lett, mint az eleje. Az eredmény azt mutatja, hogy nagy volt a különbség a két csapat között, de ez inkább a lányok játékán múlt, mintsem a valós különbségen.

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda vasas nb ii vasi vsa sportakadémia vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr393307861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása