A címvédő Fino-Kaposvár 3:0-ra nyert a Dági KSE otthonában a férfi NB I alapszakaszának ötödik fordulójában. A somogyiak remek nyitásaiknak köszönhetően végig kézben tartották a mérkőzést, és megérdemelt győzelmet arattak.

Voltak, akik előzetesen nehéz csatát jósoltak a Kaposvár játékosai számára a Dág otthonában, a somogyi fiúknak azonban ezen az estén is helyén volt a szívük és a kezük, így játszmavesztés nélkül abszolválták a fontos idegenbeli találkozót.

A veretlen hazaiak az első szettben az első technikai szünetig tartották a lépést a bajnokcsapattal, aztán a somogyiak fokozatosan növelve az előnyt, biztosan nyertek. A térfélcsere után nem volt kérdés, melyik csapat a mérkőzés esélyese: a hatékonyan nyitó kaposváriak a játszma derekán már hét ponttal vezettek, mindössze 13 pontot engedélyeztek ellenfelüknek.

A Demeter-legénység a harmadik játékrészben sem fogta vissza magát, így a 72 perces küzdelem végén nem maradt el a magabiztos diadal. Geiger András 16, Gergye Roland pedig 14 pontig jutott. A Kaposvár továbbra is veretlen a bajnokságban, a Dág pedig elő vereségét szenvedte el a szezonban.

NB I, férfiak, alapszakasz, 5. forduló

Dági KSE — Fino-Kaposvár 0:3 (—19, —13, —22)

Dág, 350 néző. Játékvezetők: Csikós, Nagy L.
Dág: Oszuska G., Jánossy, Horváth G., Oszuska II Z., Pollák, Szauter. Csere: Zirigh (liberó). Edző: Oszuska I Zoltán, Szauter Ferenc
Kaposvár: Szabó A., Kaszap, Geiger, Nagy J., Lesznyik, Gergye. Csere: Dömötör (liberó), Bozóki, Vajda. Edző: Demeter György

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:8, 12:16, 14:21. 2. játszma: 4:8, 9:16, 9:21. 3. játszma: 6:8, 12:16, 18:21

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A juniormeccs statisztikája ide kattintva megtekinthető!

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Szauter Ferenc:
— Ragyogóan nyitott a Kaposvár, amivel nem tudtuk felvenni a versenyt. Csináltunk nagyon szép dolgokat a bajnokesélyes ellen, de ez sem volt elég egy játszmához.
Demeter György: — Nagyon jó nyitásokkal meg tudtuk akadályozni a Dág támadásait. Ez segített bennünket a győzelemhez.

(forrás: sonline.hu)

Címkék: bajnokság kaposvár röplabda nb1 dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr743289076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása