Eljött a mumusűzés ideje?

 2011.10.06. 14:45

A nőknél a Békéscsabának a Gödöllőn, a férfiaknál a Sümegnek saját árnyékán kell átlépnie! Az NB I alapszakaszának a nőknél a hatodik, a férfiaknál az ötödik fordulót rendezik, a Közép-európai Ligában ezúttal nem lesz magyar meccs, az Újpest viszont bemutatkozik a Challenge Kupában! Előzetes!

NB I, nők, alapszakasz, 6. forduló

PALOTA RSC — SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI

(október 8. szombat, 11 óra)
Vérbeli alsóházi rangadó! Bár eddigi teljesítménye alapján a Szolnok inkább a középmezőnyhöz tartozik... A Palota előbb kikapott hazai pályán a Kaposvártól, majd az addig szintén nyeretlen Budai XI SE otthonában is vesztett. Nem megy a fővárosi kiscsapatnak, pedig korábban nem voltak különösebb gondok a nyitásfogadással, a feladások is pontosabbak voltak és a támadás-befejezésekre sem volt panasz, pedig akkor még nem is játszott az együttesben két korábbi utánpótlás-válogatott ütőjátékos. Közülük a hírek szerint Papp Dóra hiányozni fog a Szolnok ellen, így a remek eredményeket elérő, a Kaposvárt, a TF-et, a Veszprémet és a Budai XI SE-t is legyőző, alaposan megerősödött vendégek a meccs esélyesei.

Tippünk 1:3

TATABÁNYAI VOLÁN SE — BUDAI XI SE

(október 8. szombat, 11 óra)
Egy újabb alsóházi rangadó! A fővárosiak megkezdték a felzárkózást a tabellán, hiszen három pontot szereztek a Palota ellen. A Tatabánya még nem nyert, de van egy pontja, így egyik fél számára sem mindegy, mi lesz a szombat délelőtti összecsapás végeredménye. Az új edző, Oláh János ezen a meccsen mutatkozik be a Budai kispadján, de mivel szerdán tartotta az első edzését, sokat még nem tudott fejleszteni együttese játékán. A hazai pályán minden közvetlen riválisára veszélyes Volán ellen csak a korábbinál pontosabb nyitásfogadással és támadáshatékonysággal lehet esélye a látogatónak!

Tippünk 2:3

TFSE-KRA — VESZPRÉMI EGYETEMI SC

(október 8. szombat, 17 óra)
És még egy rangadó az alsó régióból! Mindkét csapat átlagos teljesítményt nyújtott eddig: a TF nyert a Budai XI SE és az Újpest ellen, a Veszprém pedig legyőzte a budaiakat és a Kaposvárt, valamint pontot szerzett a Miskolc ellen. Hogy mi dönthet kettejük csatájában? A hazai pálya, meg a pillanatnyi forma. Általános okosságok...

Tippünk 3:2

BSE — BITT KNRC-KAPOSVÁRI EGYETEM

(október 8. szombat, 17 óra)
A címvédő sem sebezhetetlen, hiszen pontot vesztett a Miskolc és a Békéscsaba ellen is! A kaposvári csapat rendkívül szimpatikus és tehetséges, de ez a két együttes jelenleg nincs egy súlycsoportban. Ha mindkét fél komolyan veszi a találkozót, egy jó kis edzőmeccs összejöhet...

Tippünk 3:0

TEVA-GÖDÖLLŐI RC — BÉKÉSCSABAI RSE

(október 8. szombat, 17 óra)
A forduló rangadójának úgy futhat neki a Békéscsaba, hogy az előző körben legyőzte egyik mumusát, az Újpestet. A másik nagy rivális, amely eddig mindig megfricskázta a viharsarki együttest, az pont a Gödöllő. A BSE 3:0-ra nyerni tudott Gödöllőn, ebből látszik, hogy a hazai csapat saját otthonában is sebezhető. A két játékoskeret közül egyértelműen a Pest megyeieké erősebb, de úgy tűnik, Békéscsabán eljött a mumusűzés ideje!

Tippünk 2:3

Az Újpesti TE – Albrecht-Miskolci VSC-MISI mérkőzést november 2-án rendezik.


Challenge Kupa, nők, 1. forduló, 1. mérkőzés

NILÜFER BELEDIYE BURSA (török) — ÚJPESTI TE

(október 9. vasárnap, 18 óra)
Nem akarjuk az ördögöt a falra festeni, de lehet, hogy ez nem hogy jólesni az újpestieknek... Bár a fiatal, információink szerint kizárólag hazai játékosokból álló török csapat nem világverő, de nyilván nem véletlenül indulhatott a Balkán Kupában, és nyilván nem véletlenül nyerte meg azt...

Tippünk 3:1

NB I, férfiak, alapszakasz, 5. forduló

CSEPEL — NYÍREGYHÁZI FRK

(október 8. szombat, 17 óra)
Sümegen megszerezte első győzelmét a Csepel, pedig előzetesen inkább a dunántúliak számítottak a meccs esélyesének. Ehhez képest nem sok hiányzott, hogy három ponttal térjenek haza a fővárosiak. Igaz, később nem sok hiányzott, hogy mindössze eggyel... Végül kettő lett belőle, de a meccsen belüli teljesítményingadozással valamit kezdeniük kell a csepelieknek, különben újabb tuti meccseket tehetnek nehézzé saját maguk számára. Az elmúlt fordulók megmutatták, hogy a Nyíregyházától idegenben nem kell tartani, mert ilyenkor nem teljes kerettel játszik a szabolcsi együttes, így a Csepel tovább gyarapíthatja pontjai számát.

Tippünk 3:1

VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA — KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE

(október 8. szombat, 17.30)
A forduló egyik rangadóján újabb nehéz feladat vár a megerősödött Kecskemétre, amelynek játékosai hozzászoktak a nagy csarnokhoz, és az már Kaposváron is jól látszott, hogy az alacsony, szűk termeket nem igazán szeretik. Már pedig a kazincbarcikai ilyen, a csapat pedig lelkes, fiatal és jó! A tudáskülönbség nyilvánvaló, az esélyes az alföldi együttes, de ha nagyon odafigyel, szorongathat a borsodi fiatalság!

Tippünk 2:3

DÁGI KSE — FINO-KAPOSVÁR

(október 8. szombat, 18 óra)
A forduló másik rangadója, nem kell mondanunk, hogy miért! Száz szurkoló már remek hangulatot tud teremteni Dágon, és a katlanban már több nagycsapat alaposan megizzadt, köztük a közelmúltban a Kaposvár is! A somogyiak remekül rajtoltak a bajnokságban, valószínűleg most sem éri őket kellemetlen meglepetés, de nagyon oda kell figyelniük a kistelepülés motivált, lelkes, összeszokott csapata ellen, ha három ponttal szeretnének távozni!

Tippünk 1:3

MAFC-BME-MAPEI — DEBRECENI EAC

(október 9. vasárnap, 16 óra)
Jó formában van a MAFC, és ez még akkor is igaz, ha a Sümeg és a Nyíregyháza is nyert egy-egy szettet az eddig veretlen fővárosiak ellen. Most a nyeretlen hajdúságiak ellen, hazai pályán folytatódhat a jó sorozat.

Tippünk 3:0

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI — SÜMEGI RE

(Október 9. vasárnap, 16 óra)
Középmezőny-rangadó ez, bár a Sümeg még nem nyert meccset. A bakonyiak bizonyára csalódottak a Csepel elleni, hazai vereség miatt, ami összességében érthető is, de kétjátszmás hátrány után szép dolog a pontszerzés. Meccslabdáról viszont nem jó érzés kikapni. Ez már a múlt, a közeljövő pedig egy szolnoki kirándulást tartogat a sümegiek. Gulyás Ferenc csapata rosszul kezdett (két 0:3), de aztán 3:1-re győzött Csepelen, ami szép teljesítménynek számít a legutóbbi fordulóban szabadnapos csapattól.

Tippünk 3:1

Szabadnapos: Dunaferr SE

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr613282664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása