A Pécsi TE-PEAC MSB hazai pályán 3:0-ra nyert a Kiskunlacháza ellen a férfi NB II alapszakaszának első fordulójában. A pécsiek magabiztosan kezdtek, és ez is maradt a jellemző egy megingástól eltekintve.

A teljes kerettel felálló PEAC egységes, erős csapatnak látszik. A fiatalok beépítésével alkatilag jelentősen előrelépett az alakulat, már csak a játékrutin megszerzése kell ahhoz, hogy idővel az NB II-nél előrébb léphessenek. A Kiskunlacházát az elmúlt szezonban inkább idősebb, korábban az elitbajnokságban szereplő játékosok alkották, de ezen a mérkőzésen a fiatalok kaptak szerepet, több dunaújvárosi ifi is feltűnt a vendégcsapatban. A PEAC játékosai minden játékelemben jól teljesítettek, sáncvédekezésük, és Kiss Nicholas erőteljes centertámadásai pedig különösen sok pontot hoztak. Az új játékosok közül Demeter Andráson látszik, hogy képzett játékos, iskolázott technikai elemek és pontos helyezkedés jellemzik játékát, dinamikus szélső támadásai miatt nagyon ponterős. Szabó Gábor csereként lépett pályára, de a kevés kapott lehetőséggel is tudott élni, megbízhatóan játszott.
 
— Az eddig elvégzett, és a jövőben elvégzendő munka is megmutatkozott a mérkőzésen — mondta Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője. — Örülök, hogy jól kezdtük a bajnokságot, az első mérkőzést mindig kíváncsian várom, mert szeretném látni, hogy az edzéseken megtanult és begyakorolt dolgokból mit tudunk megvalósítani. Háromszor játszunk a bajnokságban minden ellenfelünkkel, reális eredménycélt az első kör után tűzhetünk ki, ha már ismerjük az összes ellenfelet, illetve idei játékoskeretüket. A felkészülési tornákon látottak, illetve a hozzánk eljutott hírek alapján kiegyensúlyozott, erős NB II-re számítok.

NB II, férfiak, alapszakasz, 1. forduló
Pécsi TE-PEAC MSB — Kiskunlacháza 3:0 (16, 18, 22)

Címkék: pécs röplabda pte kiskunlacháza nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr633273055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása