Harmadik mérkőzésén harmadik rangadóját is megnyerte a Fino-Kaposvár a férfi NB I alapszakaszában. Demeter György edző legénysége a Vegyész RC-Kazincbarcikát látta vendégül, és 3:0-ra győzött. A somogyiak nem csak eredményesen, hanem pontosan, és sokszor látványosan is játszottak.

Húsz perc késéssel kezdődött a meccs, ugyanis nem érkezett meg a találkozó jegyzőkönyv-vezetője! A két csapat így alaposan bemelegíthetett a találkozóra... Ezen a délutánon mutatkozott be a kaposvári együttesben Geiger András, aki hét év szünet után foglalta el újra a helyét a kezdőhatosban, immár ütőként.

A találkozó első pontját a Vegyész szerezte, a folytatásban aztán már a házigazda irányította a játékot. A somogyiak hatásos nyitásaival sokszor nem tudtak mit kezdeni a vendégek, így Geiger és Gergye neve mellé is feljegyezhettünk két-két ászszervát. A második technikai szünetben már öt pont volt a két csapat közti különbség, a végén pedig Nacsa volt a főszereplő, aki előbb blokkolt egy nagyot, majd pontot tett a küzdelem végére (25:19, 1:0).

A térfélcsere után is a kaposváriak diktálták a tempót. Kemény, férfias csatát láthattunk a pályán, egymást érték a nagy ütések és a bravúros mentések. A Kaposvár a szett közepére megnyugtató előnyre tett szert, így a fiúk felszabadultan, bátran röplabdázhattak. Így is tettek. A borsodi együttesben egy darabig Csizmadia tartotta a lépést az ellenféllel, de a játszma második felében így is nyolc ponttal meglépett a házigazda. Ezután a somogyiak kissé kiengedtek, de a végén Nagy József ütése és Gergye bombája mégis a magabiztos szakaszgyőzelmet eredményezte (25:18, 2:0).

A harmadik játékrészben sem változott a játék képe. A címvédő minden tekintetben jobb volt ellenfelénél, így nem meglepő, hogy a második technikai szünetben már 16:8 állt a táblán. A Vegyész időnként faragott a hátrányából, de a kaposváriak újra meg újra erőre kaptak, és pontról pontra jutottak egyre közelebb a végkifejlethez. Az utolsó támadás végére Nacsa tett pontot, ezzel nyerte meg harmadik rangadóját a Demeter-legénység.

Ezen a mérkőzésen az okozta a legnagyobb izgalmat, hogy a kaposváriak találnak-e olyan embert a csarnokban, aki írja a jegyzőkönyvet...

NB I, férfiak, alapszakasz, 4. forduló

Fino-Kaposvár — Vegyész RC-Kazincbarcika 3:0 (19, 18, 17)
Kaposvár, 400 néző. Játékvezetők: Hóbor, Donkó
Kaposvár: Kaszap 2, Geiger 15, Nagy J. 8, Nacsa 15, Gergye 10, Szabó A. 4. Csere: Dömötör, Deák (liberók), Magyar B., Lesznyik, Vajda. Vezetőedző: Demeter György
Kazincbarcika: Lehóczky L. 3, Bokor E. 10, Gulyás 3, Csizmadia 9, Dudás T. 4, Juhász 7. Csere: Szántai (liberó), Árva, Lehóczky G., Orosz. Vezetőedző: Dudás András

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 0:1, 3:2, 6:5, 8:6, 12:9, 16:11, 18:13, 22:15, 23:16, 23:19, 24:19. 2. játszma: 2:2, 4:2, 7:3, 10:5, 12:6, 16:10, 19:12, 21:13, 22:17, 24:17, 24:18. 3. játszma: 0:1, 2:3, 7:3, 10:5, 16:8, 17:12, 19:12, 22:13, 24:15, 24:17

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A juniormérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Demeter György:
— Két és fél szetten át fegyelmezetten játszottunk, ami meghozta a győzelmet. Geiger András érkezésével stabilabbá vált az alapjátékunk. Nacsa Gábor először játszott a feladóátló posztján, ő még barátkozik ezzel a feladattal, de biztos vagyok benne, hogy hozza majd az elvárt teljesítményt itt is.
Dudás András:
— A csapat jelenlegi helyzetében nem várhattam sokkal többet a mérkőzéstől. Mi nem játszottunk felkészülési tornákon, az alapszakasz első három találkozójával melegítettünk be az előttünk álló rangadókra. Hamarosan kiderül, hogy hol a helyünk az idei mezőnyben.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság kaposvár röplabda nb1 kazincbarcika vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr723272979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása