Igazi röplabdanap lesz vasárnap

 2011.09.29. 17:53

Kilenc bajnoki meccset rendeznek vasárnap, tehát rendkívül bőséges a kínálat. Csütörtökön is lesz egy meccs, pénteken kettő, szombaton viszont röplabda nélkül maradunk... Előzetes!

NB I, nők, alapszakasz, 5. forduló

TEVA-GÖDÖLLŐI RC — TFSE-KRA
(szeptember 29. csütörtök, 17 óra 30 perc)
A Gödöllő meglepő vereséget szenvedett az elmúlt héten (0:3 otthon a BSE ellen), ezek után szintén meglepő győzelemmel folytatta szereplését (3:1 idegenben az UTE ellen). Ember legyen a talpán, aki kiismeri magát a csapaton, de valószínűleg ezúttal egy esetleges gyengébb teljesítmény is beleférne, hiszen nincs azonos súlycsoportban a két együttes.

Tippünk 3:0

BITT KNRC-KAPOSVÁRI EGYETEM — TATABÁNYAI VOLÁN SE
(október 2. vasárnap, 11 óra)
Nem az alvásról és a lustálkodásról fog szólni a vasárnap a tatabányaiak számára, hiszen meglehetősen korán útra kell kelniük, hogy le ne maradjanak a délelőtt 11 órás kaposvári meccskezdésről. Az elmúlt fordulóban éppen a somogyiak bizonyították, hogy nem feltétlenül befolyásoló tényező a korai időpont, hiszen ugyanebben az időben verték meg saját otthonában egyik közvetlen riválisukat, a Palotát. Mindkét együttes rendkívül fiatal, és meccsről-meccsre szépen formálódik. A hazaiakat esélyesebbnek érezzük. Az élőképes közvetítés elérhető ide kattintva!

Tippünk 3:1

BUDAI XI SE — PALOTA RSC

(október 2. vasárnap, 13 óra)
Ez a két alsóházi együttes is fiatal, ők viszont még nem formálódnak olyan szépen, ahogyan mondjuk a Kaposvár és a Tatabánya. A két fővárosi kiscsapat egyaránt nyeretlen még, de csak vasárnapig, hiszen akkor valamelyiknek mindenképpen megszületik majd az első sikere. A hazai pálya már csak azért is a Budai XI SE mellett szól, mert a rákospalotai terem jóval szűkösebb, mint a magas, széles, nagylégterű Gabányi. A budaiak egy-egy szetteket már nyeregettek, míg a Palota még nyert játszma nélkül áll. Igen ám, de a vendégcsapatban mindig ott szunnyad valami rejtélyes erő... A Palota-szív!

Tippünk 2:3

BÉKÉSCSABAI RSE — ÚJPESTI TE
(október 2. vasárnap, 16 óra)
A forduló rangadóján egyértelműen a viharsarkiak az esélyesek, hiszen bár még nincsenek kirobbanó formában, egy pontot elcsíptek a BSE-től a Városmajorban! Az Újpest több rangadón is túl van már, sikertelenül. Pénteken Közép-európai Liga-meccs, vasárnap pedig utazás, ez sem javítja a fővárosiak esélyeit. Persze, egyszer az újpestieknek is el kell indulniuk fölfelé a tabellán. Kíváncsian várjuk, hogy most lesz-e az a bizonyos egyszer. A vendégsiker meglepetésnek számítana.

Tippünk 3:1

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI — VESZPRÉMI EGYETEMI SC

(október 2. vasárnap, 16 óra)
Már az elmúlt idényben is nagy csatákat hoztak a két csapat összecsapásai. Egyre jobb formában van mindkét együttes, a szolnokiaknál már Kiss Regina is pályára lépett a közelmúltban, tehát tovább erősítettek. Hiába jönnek sokfelől a hazai csapat játékosai, mégis hamarabb összekovácsolódtak, és eredményesebbek, mint a VESC. Most derül ki igazán, hogy a kaposvári siker lelkileg tényleg felszabadította-e a veszprémiek.

Tippünk 3:1

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI — BSE

(október 2. vasárnap, 17 óra)
Jó formában van mindkét csapat, de a maga szintjén. Szépen menetelnek, de amíg a borsodiak a tabella középtáján az alsóházat vezetik, addig a városmajoriak az egész táblázat élén állnak. A Miskolc kettős fegyvere a kis terem és a nagy lelkesedés lehet.

Tippünk 1:3

Közép-európai Liga, nők, alapszakasz, 1. forduló

ÚJPESTI TE — SVS POST SCHWECHAT (osztrák)
(szeptember 30. péntek, 20 óra)
Az elmúlt hetekben több hír is szárnyra kapott azzal kapcsolatban, hol játssza a hazai meccseit a nemzetközi sorozatban az Újpest. A Megyeri úti Tungsram Sportcsarnok nem felelt meg a DigiSport Televízió munkatársainak, ezért sokáig az újbudai Gabányi László Sportcsarnokról volt szó, a klubvezetés azonban megunta, hogy szórakoznak velük, és maradt az újpesti terem. Így viszont a tévé nem közvetít. Érdekes, és első ránézésre megmagyarázhatatlan, hogy vajon mi lehet a bajuk a Tungsrammal a tévéseknek. Hiszen már évtizedekkel ezelőtt is volt onnan élő közvetítés, sokkal elavultabb technikával, nagyobb és nehezebb kamerákkal. A közelmúltban a Sport Televízió képes volt közvetíteni Kazincbarcikáról, illetve a dunaújvárosi kisteremből. A DigiSport adja a Vasas meccseit a szintén nem túl jó adottságú Folyondár utcából, ahol a pálya háttere ugyancsak az üres fal, mint Újpesten... Ezt a csatornát továbbra is csak olyan kevés helyen lehet nézni, hogy az internetes fórumokon a szurkolók már dugisportnak csúfolják, mindezek ellenére a magyar röplabdában elengedhetetlenül fontos lenne a médiajelenlét. A tévések fingják a passzátszelet, de az újpestieknek van tartásuk, és nem akarnak belekerülni a viharba... Kívánjuk nekik, hogy emiatt semmiféle hátrány ne érje őket.
Ami a meccset illeti, azt a közelmúltbeli bajnoki találkozókból tudni lehet, hogy az UTE még nincs csúcsformában. Azt is sejteni lehet, hogy az osztrák bajnokcsapatnak ezúttal is erős kerete van. A bécsiek az esélyesek, de bízunk a meglepetésben! A pontszerzés jó eredménynek számítana.

Tippünk 2:3

NB I, férfiak, alapszakasz, 4. forduló

KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE — DUNAFERR SE

(szeptember 30. péntek, 18 óra)
Mindkét csapatnak egy-egy igazi értékmérő összecsapása volt a közelmúltban, és mindketten kikaptak a Kaposvártól. De nem mindegy, hogyan! Hiszen az alföldieknek reális győzelmi esélyeik voltak idegenben, a dunaújvárosiak viszont csak egy szett megnyerésére lettek volna jók hazai pályán. Némileg a Kecskemét és a Dunaferr kerete és kezdőcsapata is átalakult a nyáron, és úgy tűnik, a csapatépítés az alföldieknél gördülékenyebben megy,bár a Hírös Kupán az újvárosiak nyertek 3:2-re a kecskemétiek otthonában... A két együttes hagyományosan nagy rangadókat szokott vívni egymással, a nézők érdekében reméljük, hogy ez most is így lesz.

Tippünk 3:1

SÜMEGI RE — CSEPEL

(október 2. vasárnap, 16 óra)
Nagy alsóházi rangadó! Most aztán igazán szükség van minden sümegi drukkerre, hiszen végre reális győzelmi esélye van a csapatnak! Meccsről-meccsre jól látszik a fejlődés, és Fehér Tibor edző munkájának nyoma. A Dág és a MAFC elleni játszmanyerés nem a véletlen műve, és a fővárosiak ellen már a pontszerzéstől sem álltak messze a dunántúliak. A Csepel eddig mintha nem találná önmagát, a MAFC és a Szolnok ellen is rangadókat vesztett, az egyiket ráadásul hazai pályán. Az előző szezonban mindannyiszor nagyot küzdött egymással a két csapat, és bár úgy tűnik, hogy a Sümeg jobb formában van, biztos, hogy a csepeliek nem fogják feladni a csatát!

Tippünk 3:1

NYÍREGYHÁZI FRK — MAFC-BME-MAPEI

(október 2. vasárnap, 17 óra)
Amilyen ártalmatlan a Nyíregyháza idegenben, olyan veszélyes otthon! A veretlen MAFC-nak persze nem kell remegő lábakkal pályára lépnie a Bujtosi Szabadidőcsarnokban, de nem árt, ha felkészül az esetleges pontvesztésre... Nem temetjük a fővárosiakat, de ha abból indulunk ki, milyen óriási különbség van a két terem között, máris értelmet nyert a hazai pálya előnye kifejezés. Ne feledjük, a Kazincbarcika is megszenvedett a nyíregyháziaknál, akik csak akkor lehetnek képesek jó eredmény elérésére, ha teljes kerettel várják a vendégeiket. A MAFC nagyot küzdött legutóbb a Sümeg ellen, de a jó játékkal helyenként még adós maradt. A három meccsből három győzelem, 9:1-es játszmaarány persze nem a véletlen műve!

Tippünk 2:3

FINO-KAPOSVÁR — VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA

(október 2. vasárnap, 17 óra)
Régi idők nagy rangadója! A két fiatal csapat meccse előtt a borsodiak ismét felidézhetik, milyen nagy is ez az ország, és azon belül milyen messze is van egymástól ez a két város! Érdekesség, hogy Demeter György, a somogyiak régi-új mestere mindkét együttessel nyert bajnoki aranyérmet. 1999 óta csak egyszer nem a két klub közül az egyik hódította el a bajnoki címet! A kaposváriak most is arra hajtanak, és ha (az ugyancsak ex-kazincbarcikai) Geiger András is beszállhat már, akkor egyértelmű esélyes a címvédő az egyébként szintén veretlen Vegyész ellen.

Tippünk 3:1

DEBRECENI EAC — DÁGI KSE

(október 2. vasárnap, 18 óra)
A legutóbbi szezon alapszakaszában nagyot menetelő Dág majdnem megbotlott Debrecenben. A kistelepülés együttese most is remek formában van, de ezúttal sem mehet biztosra a DEAC otthonában, hiszen egyszer a hajdúságiaknak is életjelt kell adniuk magukról!

Tippünk 1:3

Szabadnapos:
Szolnoki Főiskola RK-SI

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr363265630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása