Az NRK-Nyíregyháza a fiatalokkal amatőr alapon szeretne újra bajnoki címet szerezni. Amíg korábban az volt a kérdés, hogy az NRK női röplabdázói a bajnoki cím vagy a Magyar Kupa-arany jogán melyik nemzetközi sorozatban induljanak, az elmúlt hetekben ennél egyszerűbb volt a kérdés.

Megszűnik vagy tovább él az a klub, amely a női röplabda élvonalában az elmúlt tíz esztendőben az öt bajnoki arany mellett három ezüstöt és egy bronzot, a Magyar Kupában hat elsőséget, négy ezüstöt és egy bronzot szerzett, többször indult a nemzetközi porondon, és egykoron a válogatott gerincét adta?!

A válasznak a sportág kedvelői örülhetnek, hiszen nem lesz az enyészeté az NRK. Erről Erdősné Balogh Erika, a játéktól végérvényesen búcsúzó, a klubnál szakosztályvezetői posztot vállaló sokszoros válogatott adott hírt.

— Az elmúlt időszak bizonytalanságai miatt arról lemaradtunk, hogy az NB I-be nevezzünk, végül egyetlen lehetőségként az NB II maradt, ide nevezett a klub — kezdte Erdősné. — A tavalyi csapatból jómagam és Katona Brigitta visszavonultunk, nagy örömünkre Ilyés Bettina maradt, pedig több élvonalbeli csapat is megkereste. Az új együttesben tehetséges serdülők is helyet kapnak, a csapat a Nyírsuli által működtetett utánpótlásra épül. Az edző Balázs István, akit aligha kell bemutatni a sportág kedvelőinek, hetente négyszer edz majd a csapattal a korábbi nagy sikerek helyszínén, a Bujtosi Szabadidőcsarnokban.

— A bajnokságot szombaton Hajdúböszörményben kezdjük, természetesen a cél az, hogy feljussunk az NB I-be. A Magyar Kupába is neveztünk, első meccsünkön a Kaposvárt fogadjuk, a következő körben a Szolnok—Miskolc győztesével már a négyes döntőbe jutásért játszhatnánk.

A klubvezetésben tisztújítás volt, az új elnök Váczi Krisztián. Az elnökségi tagok zöme maradt, ám a korábbi edző, Kőhalmi Richárd munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud tevékenyen részt venni a klub munkájában.

— A legfontosabb cél az volt, hogy a jelenlegi, nem túl rózsás helyzetben ne szűnjön meg az a klub, amelyik korábban évről évre szállította a sikereket Nyíregyházának és a megyének. Örömteli, hogy a tavaly is szereplő fiatalok maradtak a csapatnál, és újabb tehetségek csatlakoztak hozzájuk — mondta Váczi Krisztián, az új elnök. — Tisztán amatőr alapokon megy tovább az élet, és természetesen az NB II- t úgy kezdjük, hogy a miénk legyen a bajnoki arany.

NRK-Nyíregyháza
Elnök: Váczi Krisztián
Szakosztályvezető: Erdősné Balogh Erika
Edző: Balázs István
Játékoskeret: Berényi Eszter, Dávida Lilla, Erdős Zsófia, Hengsperger Anna, Ilyés Bettina, Janetka Vivien, Petróczy Enikő, Poór Alexandra, Roma Flóra, Rutkovszki Gréta, Sitku Tamara, Szabó Ivett

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda nb ii nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr223262030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

figyelmes8 2011.09.29. 08:13:35

Azért ez elkeserítő, még ha az NBII jó is, és ami fő megmaradnak.
Kopunk, kopunk, csak a Szövetség fényesedik.
süti beállítások módosítása