Jó kezdést követően sima 3:1-es vereséget szenvedett a Csepel a Szolnok csapatától hazai pályán a férfi NB I alapszakaszának harmadik fordulójában. A sok hibával tarkított összecsapáson a vendégcsapat játéka stabilabb volt.

Pedig nem indultak rosszul a dolgok csepeli szempontból, hiszen a mérkőzést fej-fej mellett kezdte a két csapat. Egészen 10:10-ig nem is nagyon tudott meglépni senki, ám ekkor a Csepel megugrott, és 16:15 után három jó sánccal olyan előnyre tudott szert tenni, amely elégnek bizonyult a végére, és az első játszmalabdát értékesítve megnyerte a játszmát a fővárosi alakulat (1:0).

A folytatás már nem sikerült ilyen szépre, hiszen a pocsék nyitásfogadás, és a még rosszabb befejezések miatt pillanatok alatt 1:6 állt az eredményjelzőn, majd 3:8-cal vonultak a felek szünetre. Ez a differencia nem akart csökkenni a hátralévő időben, mivel a Szolnok fegyelmezetten tette a dolgát, és hiba nélkül hozta a játszmát (1:1).

A harmadik etap megint kiegyenlített kezdést hozott, sőt 9:7-re vezetett a Csepel, ám az ezt követő állásból egyszerűen nem tudott elforogni a társaság és 9:13-nál már időt kellett kérni. Innentől a képlet hasonló volt, a hazai együttes futott az eredmény után. Nem túl nagy sikerrel, hiszen ha lett volna egy kis esély felzárkózni, akkor azonnal jött valami orbitális hiba. Így pedig mentálisan nagyon nehéz az ellenfél fölé kerekedni, és bizony törvényszerű volt, hogy ez nem is sikerül (1:2).

Az utolsó szettben sem történt már csoda, a hazai csapat futott a Szolnok után, amelynek blokkjain csak a legritkább esetben sikerült átjuttatni a labdát, ám amikor a végjáték előtt lett volna egy kis sansz feljönnie a Csepelnek, 20:18 után megint következett a szokásos amatőr hiba, ez pedig végérvényesen megpecsételte a fővárosiak sorsát. A Csepel továbbra is nulla ponttal áll így a tabellán, és ezzel a játékkal nem sok csapat ellen lesz esélye a szezonban.

NB I, férfiak, alapszakasz, 3. forduló
Csepeli RC — Szolnoki Főiskola RK-SI 1:3 (20, —17, —21, —19)
Vegyész RC-Kazincbarcika — Debreceni EAC 3:0 (21, 21, 15)
Dági KSE — Nyíregyházi FRK 3:0 (13, 13, 11)

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: bajnokság csepel szolnok röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr253254625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása