Türelem, tornaterem...

 2011.09.24. 17:15

A női NB I alapszakaszában duplafordulót rendeznek ezen a hosszú hétvégén, ami azt jelenti, hogy a pénteki játéknap után vasárnap is pályára lépnek a csapatok, méghozzá a negyedik körben. Újpesten a Gödöllő, a Városmajorban a Békéscsaba játszik rangadót! Előzetes!

Amikor először használtuk a „közgyűlöletnek örvendő duplaforduló” jelzős szerkezetet, néhányan rosszallásuknak adtak hangot, és túlzónak ítélték ezt a vélekedést. Persze, később kiderült, ami egyébként már korábban is köztudott volt, miszerint valóban mindenki utálja, ha pénteken és vasárnap is pályára kell lépni. Az elmúlt évekbe számos sportvezető, edző, illetve egyesület tiltakozott, de ezek mindannyiszor süket fülekre találtak, így hát az új bajnokság versenynaptárába is bekerültek a duplázások. Itt az első!

NB I, nők, alapszakasz, 4. forduló

PALOTA RSC — BITT KNRC-KAPOSVÁRI EGYETEM

(szeptember 25. vasárnap, 11 óra)
Igazi alsóházi rangadót rendeznek vasárnap délelőtt Rákospalotán! A kaposváriak pénteken 3:2-re kikaptak hazai pályán a Veszprémtől. Egy fiatal, rutintalan csapat számára minden ötjátszmás meccs igen tanulságos. A többi között ez a mondat is elhangzott a lefújás. A somogyi lányokat megviselte a vereség, többen sírtak is az öltözőben. Nem csoda, hiszen az együttes tagjai végig jól küzdöttek, de ezúttal még a 2:1-es előny sem volt elég az üdvösséghez. Legközelebb mi következünk! Ezt is hallhattuk a bakonyiak elleni találkozót követően. A BITT röplabdázói abban bíznak, hogy ha újra a rövidített játékrész dönt egy találkozón, akkor már jobban összpontosítanak az utolsó percekben is. Péntek este a rutin mindenképpen a veszprémiek mellett szólt. A kaposvári együttesben ugyanis az egyetemista Pintér Zsanett mellett kizárólag középiskolások léptek pályára, és újabb két újoncot avatott a szakvezetés. A jövő mindenképpen ezeké a fiataloké, a Kaposvár utánpótlás-nevelése pedig évről évre bizonyít. Nem lehet sokat pihenni a fárasztó meccs után: a csapat vasárnap 11 órakor a fővárosi Palota otthonában lép pályára. Az elmúlt években a somogyiak rendre jobbnak bizonyultak a budapestieknél, napjainkban azonban már más a helyzet, így mindenképpen kétesélyes a meccs. Vasárnap nyerünk majd! Ez a mondat is elhangzott pénteken, Kaposváron, de ehhez azért a rákospalotaiaknak is lesz egy-két szavuk, hiszen még nyeretlenek ebben az idényben, pénteken, a Miskolc otthonában sem tudtak szettet csenni, tehát mindenképpen ki vannak éhezve a sikerre! És a messze földön híres Palota-szív sosem hagyja cserben a lányokat...

Tippünk 3:1

TATABÁNYAI VOLÁN SE — ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI

(szeptember 25. vasárnap, 11 óra)
Pénteken 3:0-ra megverte a Palotát a Miskolc, aztán szombaton elutazott a szlovákiai Rimaszombatra, vasárnap délelőtt pedig már Tatabányán kell pályára lépnie? Bár teher alatt nő a pálma, de nem biztos, hogy nem lesz ez egy kicsit sok a fiatal borsodiaknak... A Volán edzője dicsérte együttese Gödöllő elleni teljesítményét, a békéscsabai produkciótól azonban nem volt elragadtatva. Minden bizonnyal a tatabányaiak is magabiztosabbak hazai pályán, és most ismét bizonyíthatnak. A sikerük nagy meglepetés lenne, de miért ne csenhetnének el egy szettet a Miskolctól?

Tippünk 2:3

VESZPRÉMI EGYETEMI SC — BUDAI XI SE

(szeptember 25. vasárnap, 16 óra)
Ahogy jósoltuk, kezd magához térni a Budai XI SE! A fővárosi együttes egy játszmát megnyert, kettőt pedig szorossá tett az előzetesen esélyesebbnek vélt Szolnok ellen. A Veszprém otthonában még nehezebb feladat vár az együttesre, hiszen a bakonyiak hosszú-hosszú idő után a Kaposvár otthonában megnyertek egy ötjátszmás csatát! Jelenleg jobb csapat a VESC, és odahaza ezt érvényre is tudja majd juttatni. A budaiaknak ismét a felszabadult röplabda lehet a fegyverük, az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára.

Tippünk 3:1

TFSE-KRA — SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI

(szeptember 25. vasárnap, 17 óra)
Péntek után vasárnap is a fővárosba látogat a Szolnok, amely az eddigi meccseken idegenben nem volt olyan acélos, mint otthon. Pedig most szükségük lesz minden tudásukra, hiszen esélyesek a győzelemre, de nagyon oda kell tenniük magukat. Egy újabb alsóházi rangadó tehát, amelynek végeredményét nehéz megjósolni. A TF legutóbb az Újpest juniort verte meg, a Szolnok pedig a Budai XI SE otthonában nyert. Közvetlen riválisok izgalmas összecsapása lesz!

Tippünk 2:3

BSE — BÉKÉSCSABAI RSE

(szeptember 25. vasárnap, 17 óra)
Veretlen élcsapatok rangadója a Városmajorban! A 2009-es bajnoki cím megnyerése óta szárnyal a BSE, úgy tűnik, azóta bárki legyen is az edző és bárkik a játékosok, a csapat az égiek által sikerre van ítélve! Természetesen ezért sokat kell tenniük a mostani keret tagjainak, de ebben sincs hiba! A címvédő győzött már az Újpest és a Gödöllő ellen is, mindkettő jelentős fegyvertény! A békéscsabaiak még nem játszottak rangadót, ez lesz az első nagy meccsük az új bajnokságban. Márpedig ha a közelmúlt törvényszerűségeinél maradunk: a viharsarkiaknak rendszerint nem megy a Városmajorban...

Tippünk 3:0

ÚJPESTI TE — TEVA-GÖDÖLLŐI RC

(szeptember 25. vasárnap, 17 óra)
Többször írtuk, hogy a gödöllőiek a játékoskeretük alapján már az előző szezonban is bajnokok lehettek volna, de a várakozásoknál gyengébbre sikeredett a produkció. A keret idén nyáron tovább erősödött, lecserélték a vezetőedzőt is, a BSE elleni, hazai rangadóvesztés mégis azt mutatja: valami továbbra sincs rendben a csapatnál, illetve a csapat körül... Az Újpestnél ezúttal várhatóan az első keret tagjai lépnek majd pályára, akik pénteken 3:1-es vereséget szenvedtek a Vasas otthonában a Közép-európai Ligában. Számukra az a legfontosabb, hogy ne kedvetlenedjenek el a kudarcok hatására, és legyenek tisztában azzal, amit Farkas Mihály vezetőedző is rendszeres hangsúlyoz, hogy tudniillik a tervezett munka még nem tart olyan fázisban, hogy a tapasztalt röplabdázókból, visszatérőkből álló együttes végigverje a mezőnyt. „Türelem, tornaterem!” — ahogy viccesen mondani szoktuk...

Tippünk 3:1

(forrás: kapos.hu)

 

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr583253435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása