Kedden 18 órától Nyíregyházán lép pályára a Vegyész RC-Kazincbaricka együttese. A férfi NB I-ben eddig egy-egy találkozót tudott le mindkét csapat.

A szabolcsiak – miként az várható volt – 3:0-s vereséget szenvedtek Dunaújvárosban, míg a Vegyész – miként arra szintén számítani lehetett – hazai környezetben 3:0-ra verte a Sümeget. Vajon mennyire elégedett az első fordulóban nyújtott teljesítménnyel Dudás András, a borsodiak trénere?

– Mindig nehéz a szezonkezdet, hol ilyen, hol olyan okoknál fogva, ezért lehetnek buktatói – mondta a szakvezető. – Például az, hogy a csapat miként tud felpörögni az éles meccsre, az éles szituációkra. Ekkor még kérdés az ellenfelek ereje is, amire most jobban kell figyelni a lezajlott átszervezés miatt. Végül is problémamentesen győztük le a Sümeget, annak ellenére, hogy a második szettben volt egy időszak, amikor át tudták venni a vezetést. Azóta a dunántúliak már játszottak mérkőzést, azon játszmát raboltak a Dágtól, ami mutatja, hogy jobbak is lehetnek.

Dudás András elmondta, Lehóczky László betegsége után éppen gyógyulófélben van, de iskolai, illetve munkahelyi elfoglaltságok miatt a hétközi foglalkozásokon nem tudnak teljes létszámban edzeni.

– A tavalyi szezon is így telt, szóval nem újdonság, hogy nehéz összeegyeztetni a röplabdát a magánélettel – vélekedett a vezetőedző. – Ez különböző edzettségi állapotot eredményez a játékosoknál, amit valahogy úgy kell összefésülni, hogy ebből a pályán minél kevesebb látsszon. Remélem, Nyíregyházán sem fog. Valamikor rangadókat vívtunk a szabolcsiakkal, legutóbb két évaddal ezelőtt találkoztunk, az akkor másodosztálynak számító NB I-ben, és nem igazán voltunk egy súlycsoportban, hiszen nyertünk. Rutinos röplabdásai vannak a szabolcsi csapatnak, nem szabad, hogy elaltassanak bennünket a tili-toli játékkal, hogy kibontakozzanak. A terem adottságait nyitásban, feladásban meg kell majd szoknunk, hiszen a mi kis csarnokunk után az óriási Bujtosi komplexumban lépünk parkettre, bízom benne, hogy erre pár labdamenet elég lesz.

Egy játékost igazolt a Vegyész a holtszezonban, a Dunaferrtől Bokor Eleket.

– Óvatosan, visszafogottan kezdett a Sümeg ellen, ám amikor kellett, és szükség volt rá, elengedte a kezét, ászértékű nyitásokat csinált – mondta Dudás András. – Egy jó hozzáállású, pozitív kisugárzású embert ismertünk meg benne, aki idővel még többet tud majd vállalni, még jobban összeszokik a csapattal, leginkább a feladóval.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság nyíregyháza röplabda nb1 kazincbarcika vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr23241571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása