A helyi utánpótlás-nevelés összefogásának eredményeként megkezdte működését a Kaposvári Röplabda Akadémia. Az új sportegyesület fő célja, hogy egységes képzést alakítson ki a legkisebb korosztálytól egészen az egyetemistákig.

A kaposvári röplabda-utánpótlás hosszú évek óta tagja az ország élvonalának. Egy egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően új lendületet vehet a sportág a városban.

– Akadémia szinten női és férfi szakág jelenleg nincs. Külön-külön próbálnak működtetni. Dunaújvárosban férfi szakág, Békéscsabán női szakág van és a fővárosi KRA is a női vonalat viszi – mondta Demeter György, szakmai igazgató.

A Kaposvári Röplabda Akadémián leány és fiú szakág is alakult. A két felvevő-egyesület, a Fino-Kaposvár és a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem serdülő- és ifjúsági korosztálya már az akadémia felügyelete alatt dolgozik. A város vezetőivel történt tárgyalások eredményeként pedig az akadémia januárban átveszi a Kaposvári Sportiskola mini- és gyermek csoportjait is. Ez összesen 150-200 kaposvári fiatal rendszeres versenyeztetését jelenti majd 13 korosztályos csapatban!

– Azért álltunk az akadémia ötlete mellé, mert ezt érezzük azt a formának, amely a mai pénztelen világban kevesebb pénzből több lehetőséget tud talán teremteni – nyilatkozta Horváth Éva egyesületi elnök.

Ezzel kialakul az az egységes rendszer, amelyet az alapítók megálmodtak, és ami a sportág sikeres jövőjének záloga lehet. Az akadémia tervei elnyerték a város vezetőinek tetszését és támogatását is, hangzott el a városi sportbizottság ülésén.

– Több csatornán folyt a röplabda utánpótlásba a pénz, és a város a mellé állt, ami az egységesítés mellett szólt. Szeretnénk, ha szakmai és gazdasági területen is egységes lenne a röplabda utánpótlás – mondta Dér Tamás tanácsnok, a kaposvári sportbizottság elnöke.

Óriási segítséget jelent, hogy a város az anyagi támogatás mellett a tulajdonában lévő intézmények tornatermeinek használatát rezsiköltségen biztosítja majd. Az egyik fő bázis az élelmiszeripari szakközépiskola tornatermében lesz, a fiúk már itt kezdték meg a felkészülést szeptember elején.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr513241562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása