Hazai pályán a játék képe alapján megérdemelten, a mérkőzésen végig vezetve nyert a Szolnoki Főiskola RK-SI a játékoskeretében meggyengült BITT KNRC-Kaposvári Egyetem ellen a női NB I alapszakaszának második fordulójában.

A hét első felében vakbélgyulladás miatt megműtötték a csapat egyik alapemberét, a center Harmath Zsófiát, akire emiatt többhetes kihagyás vár. Az amúgy is szűk játékoskerettel rendelkező somogyi alakulat variációs lehetőségei ezzel még tovább csökkentek, így a lányok a tisztes helytállás reményében léptek pályára az elmúlt év egyik nagy riválisának otthonában.

Az első szettben rögtön a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és bár a somogyiak 7:7-nél, majd 8:8-nál egyenlítettek, a sorozatban szerzett öt pont (13:8) elegendő magabiztosságot adott a szolnokiaknak a ponterős folytatáshoz. Egyre inkább kidomborodott a házigazda magassági fölénye, ami a szélső- és centertámadások eredményességében, és a többszöri sáncolással szerzett pontokban mutatkozott meg. A pontszerzésben Karakas Margit, Szikszai Viktória, Szepesi Gabriella és Pintér Andrea egyaránt jeleskedett (25:15, 1:0).

A térfélcsere után a vendégek egy kicsit szorosabban tartották az eredményt, de tíz fölé érve egyre inkább elhúzott a hazai együttes. A jó csapategységet támasztja alá a sok mezőnyözéssel összeszedett labda, amelyekből pontokat szereztek a szolnokiak.(25:19, 2:0). A harmadik játékrészben a Szolnok, ha lehet még egy lapáttal rátett, míg a Kaposvár szinte feladta a mérkőzést. Az örömröplabda eredménye a hazai csapat legnagyobb arányú játszmagyőzelme lett (25:4, 3:0).

A kaposvári szakvezetés a múlt héten Kovács Kármen, Schrauff Júlia és Récsei Ágnes személyében három újoncot is avatott, most pedig újabb fiatal, saját nevelésű tehetségnek adott lehetőséget a bemutatkozásra: ezúttal a feladóposzton játszó Szarka Vivien is pályára lépett a felnőtt NB I-es csapatban.

NB I, nők, alapszakasz, 2. forduló

Szolnoki Főiskola RK-SI – BITT KNRC-Kaposvári Egyetem 3:0 (15, 19, 4)

Szolnok, 50 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Szolnok: Illésné, Karakas M., Szigediné, Szikszai V., Pintér A., Szepesi G. Csere: Gregor (liberó), Kun B. Edző: Litkei Gábor
Kaposvár: Horváth Zs., Horváth P., Kovács K., Pintér Zs., Győrbíró K., Récsi Á. Csere: Schrauff (liberó), Császár A. Edző: Pálfy Marianna

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:2, 8:8, 13:8, 21:12. 2. játszma: 8:7, 16:12, 23:19. 3. játszma: 6:4, 25:4

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Litkei Gábor:
– Az első fordulóhoz képest két játékossal kiegészülve, végig a kezünkben tartottuk a mérkőzés irányítását. Igazi csapatként működtünk, meg kell dicsérnem mindenkit.
Pálfy Marianna: – Ennél az eredménynél többet tudunk, annak ellenére, hogy hat meghatározó játékos távozott a klubtól. A csapategységet és a küzdeni akarást kell erősíteni.

Címkék: bajnokság kaposvár szolnok röplabda nb1 bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr923236120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olyan8 2011.09.20. 10:17:47

Bírom ezt a Szolnokot. Van köztük pesti, nyíregyházi, jászberényi játékos (lassan csak a szolnokiakat kell nyomozni), kettős játékengedéllyel, tehát valószínűleg nem sokat edzenek Szolnokon, de azért "igazi csapatként" működnek. Gratulálok!
Azért bízok benne, hogy előbb-utóbb sikerül majd saját utánpótlásból is kiállítaniuk egy felnőtt csapatot.

duke61 2011.09.24. 00:17:29

@olyan8: Bocs kihagytad Karcagot, ahonnan már vagy öt éve hetente kétszer munka mellett lejár edzeni egy csapattag saját kocsival. Ezenkívül Jászberényből szintén egy csapattag (aki már tíz éve együtt játszik a feladóval) hozza a fiatalokat, akik kétszer Szolnokon, háromszor Jászberényben edzenek. A Litkei Gabi pedig összegyúrja őket. Mi meg itt Szolnokon valahogy össze tudjuk kuporgatni a rávalót. Szóval nehéz szülés, de nyugodtan rúgjál..... A fiatalokat, meg a MI társadalmunk (azaz ÉN és TE) neveli úgy, hogy sikkesebb mást csinálni, mint sportolni!

olyan8 2011.09.25. 14:08:59

Bocs, akkor ezek szerint így helyes: Van köztük pesti, nyíregyházi, jászberényi és karcagi játékos
"nehéz szülés, de nyugodtan rúgjál" Bár kétségtelen, hogy nem vagyok/leszek rajongója a csapatodnak, de rúgni akkor se szándékoztam.
Utánpótlást nálatok a Sportiskola rendezi, anyagilag gondolom olcsóbban jöttök így ki. Marad pénz máshonnan hozni játékost.
"MI társadalmunk (azaz ÉN és TE) neveli úgy" Ehhez meg tegyük hozzá, hogy ÉN és TE IS, merthogy ketten kevesek vagyunk egy társadalomhoz. Én speciel jelenleg két sportegyesületben vagyok vezető, egyikben főképpen foci (és a falu teljes sportélete), a másikban röplabda a profil és mellesleg a környék egyetlen strandröplabda bajnokságának vagyok a motorja, tehát én, ahogy gondolom te is megtesszük a magunkét, de sajnos kevesen vagyunk.

duke61 2011.09.25. 15:45:19

Végül is csak az "igazi csapat" kiemelése zavart. Még egy-egy mérkőzésen belül is széteshet a csapat játéka és ha így lesz ezt fogom leírni, mint ahogy már le is írtam, ha rosszul vagy lélektelenül játszottak. Most ennek örültem, hogy ez jött le a játékukról, ezt lehetett kiolvasni az adott meccsen. A Budai XI ellen már nem lehetett ezt írni, mert főleg az elején nem merítettek egymásból erőt.
Utánpótlás terén pedig az az igazság, hogy Szolnokon nincs kiemelkedő és fanatikus utánpótlás nevelő, sem iskola, sem edző. És itt a hangsúly manapság a "fanatikuson" van.
Üdv, és további sok sikert!

gfefe 2011.10.02. 13:02:30

Kedves olyan8! Eddig azon sírtunk, hogy hol vannak a csapatok, van a pár közül egy amelyik épp az utánpótlás miatt mindent és mindenkit megmozgatott, hogy eggyel több csapat legyen az NB-l ben pénzt és energiát nem kimélve. Sajnos a szülőknek és a gyerekeknek a sport már nem olyan fontos(tisztelet a kivétel) fontossabb a buli, számítógép stb. nem az egészségre, sportszeretetre és tiszteletre nevelés. Tudom fontos a tanulás de valamilyen modón nálunk ez folyamatos kifogás, azt nem tudom , hogy vannak olimpiai, világbajnok és europa bajnokaink akik szinte mind diplomás emberek. Azt sajnálom, hogy nem voltál jelen azon időszakban amikor itt szolnokon a háttérben küzdőtt az egyesület vezetősége a fenmaradásért és a csapat, utánpótlás! jövőjéért. Igen is vannak fanatikus edzőink és befogják bizonyítani, hogy szolnokon van és lesz utánpótlás mégha döcögös és nehézkes az út a célig.

sweeti 2011.10.03. 11:24:17

gfefe: hozzáértő edzőkre lenne szükség.....fanatikus talán több van....

olyan8 2011.10.05. 11:26:58

@gfefe: "befogják bizonyítani, hogy szolnokon van és lesz utánpótlás"
Úgy legyen! Ámen!
Én mindenkinek szorítok, aki valamit is tesz a honi röplabda utánpótlásért, legyen az fanatikus és/vagy hozzáértő, mert abból csak röplabda jöhet ki jól.
süti beállítások módosítása