Az Újpesti TE szerdán Pozsonyban egynapos felkészülési tornán vett részt, amelyen két mérkőzés játszott. Egyik ellenfele a szlovák bajnoki címvédő, a Közép-európai Ligában legutóbb hetedik, házigazda Slavia EU Bratislava, a másik pedig a cseh bajnokság legutóbbi hetedik helyezettje, a PVK Prerov volt.

Az UTE felnőtt keretének jelentős része, kilencven százaléka elutazott a szlovák fővárosba, csak ketten hiányoztak – tudtuk meg Farkas Mihály vezetőedzőtől. A magyar együttes mindkét meccsén szoros szettekben 3:0-s vereséget szenvedett.

Nemzetközi felkészülési torna, nők (Pozsony)
Slávia EU Bratislava (szlovák) – PVK Prerov (cseh) 1:3
PVK Prerov – Újpesti TE 3:0
Slávia EU Bratislava – Újpest 3:0

– A nagyon erős cseh csapatban két játékos is magasabb két méternél, az egyik feladó, a másik pedig center – mesélte a hunvolley.blog érdeklődésére a szakvezető. – Jól helytálltunk a vereség ellenére, a magas blokk elleni támadás gyakorlására mindenféleképpen jó volt ez a találkozó. Olyan Mikasa labdával játszottunk, amit a nemzetközi kupában is használnak. Szettenként öt-hat pontot adtunk a szervafogadásaink és a nyitásaink miatt az ellenfélnek, mert nem nagyon éreztük a számunkra új labdát. Korábban nem edzettük és nem játszottunk vele, most próbáltuk ki először, már csak ezért is mindenképpen hasznos volt ez a torna.

A PVK Prerov 3:1-re nyert a házigazda pozsonyiak ellen, ebből is lehet érzékelni, hogy rendkívül erős csapatról van szó.

– A szlovák csapat ellenfelünk lesz a Közép-európai Ligában, ahol a négyes döntőbe jutás egyik várományosa, hiszen erős, magas együttesről van szó, amely dinamikus, modern, gyors röplabdát játszik – folytatta Farkas Mihály. – Amit gyakorolnunk kellett, az jól ment ellenük: a nyitásfogadási alakzatok, a sánc és a blokk mögötti védekezés. Ezeket egy erős rivális ellen remekül tudtunk gyakorolni. A fiatalok is kaptak lehetőséget, és éltek is vele.

Az Újpest hazai pályán 3:1-re nyert a Tatabányai Volán SE ellen az NB I alapszakaszának első fordulójában, de azon a meccsen az UTE második csapata, tehát a fiatal együttes lépett pályára. A bajnokság második körében, szombaton már igazi rangadó következik, hiszen a BSE otthonában játszanak az újpestiek.

– Az egy teljesen más meccs lesz ritmusában is, és minden tekintetben – vélekedett Farkas Mihály. – Nem lesz egyszerű mérkőzés, az biztos! Kétesélyesnek érzem, de szerintem nem a pillanatnyi forma fog dönteni, hanem az, hogy fejben melyik csapat fogja végig bírni. Jó játékosok és remek edző képviseli a BSE-t, nagy csatára számítok. Amikor elkezdtük a felkészülést, igazából a Közép-európai Liga rajtjára terveztük a formaidőzítést, ezen azonban menetközben változtatni kellett, hiszen két fronton kell helytállnunk. Nem vagyunk még készen, jobban örültem volna, ha az erős csapatokkal csak két-három hét múlva kellene találkoznunk, ehelyett már most jönnek sorban a meccseink a BSE, a Vasas, a Gödöllő és a Békéscsaba ellen.

A Vasas megverte a Gödöllőt

Mindeközben a másik Közép-európai Liga-résztvevő magyar csapat is edzőmecset játszott. A Vasas hazai pályán 4:1-re nyert a Gödöllő ellen. Az óbudaiaknál Dékány Bernadett hasfalhúzódás miatt nem lépett pályára, ott volt viszont Gudmann Csilla, aki tehát a hunvolley.blog korábbi értesülésének megfelelően a Vasasban folytatja pályafutását!

Címkék: röplabda ute újpest

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr153231603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása