A Nemzeti Adó-, és Vámhivatal is vizsgálódik a fideszes vezetésű Kecskemét többségi tulajdonában lévő sportklubnál. Az egyesületeket működtető kft. egyik felügyelő bizottsági tagjának lemondása nyomán kiderült: ebben az évben felettébb gyanús kifizetések történtek, több tízmilliós nagyságrendben. A számlák egyikén sincs teljesítésigazolás – derült ki a Népszava birtokába jutott iratokból.

Január 24. és május 23. között 64 millió forintot fizetett ki a Kecskeméti KSE Sportegyesületeket Működtető Kft. (KSE) a Globe-Ép nevű nyomdaipari cégnek. Valamennyi esetben reklám-marketing szolgáltatás címén számláztak, jóllehet a Globe-Ép tevékenységi körei közt ez nem is szerepel.

Az ügyet, amelyet a jelek szerint a fideszes irányítású város vezetői megpróbálták eltussolni, a KSE felügyelő bizottsági tagja tárta a kecskeméti polgármester elé. Nagy Péter lemondásának benyújtásával kívánt tiltakozni a KSE berkeiben tapasztalt visszásságok miatt. Mint megtudtuk, hiába igyekezett gyakorolni ellenőrzési jogosítványait, abban a sportklub vezetése rendre akadályozta. Ezért Nagy vizsgálatot javasolt a polgármesternek, bizonyítékokkal támasztva alá tapasztalatait.

A KSE – a Népszava birtokába került dokumentumok szerint – elképesztő pénzmozgásokat generált az elmúlt fél évben, legalábbis papíron. Csak példaként: a Globál-Épnek január 24, és 31 között két számlára összesen több mint ötmilliót fizettek ki készpénzben. Márciusban ez az összeg mintegy 30 milliónyi volt. Jellemző, hogy egyetlen napon, 11-én két különböző számlára 15 milliónyit fizettek, ugyancsak készpénzben. Áprilisban átutalással 20 milliót, májusban ismét készpénzben 5,5 milliót. A felügyelő ráadásul egyetlen számlán sem talált teljesítésigazolást, így a kifizetések szabályszerűsége is erősen kétséges.

A június 30-án lemondott Nagy Péter, a hatályos cégnyilvántartás szerint még mindig fb-tag.

Tovább bonyolítja a képet, hogy míg a számlák szerint megtörtént a 64 milliós kifizetés, a KSE bankszámlaforgalma teljesen más képet mutat. A jelzett időszakban, az első fél év érintett négy hónapja alatt a bankból mindössze 54 millió forintnyi kivét történt. Említésre érdemes az is, hogy a KSE ügyvezetőjének hivatali bankkártyájával egyetlen nap (január 31.) leforgása alatt 7 alkalommal vettek ki pénzt bankautomatákból. Minden egyes kivét értéke 800 ezer forint volt, ami összesen 5,6 millió forint.

A Népszava úgy tudja, hogy a KSE számlaforgalmával kapcsolatban már a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal is vizsgálódik, legalábbis a klub vezetője állítólag ezzel indokolta, hogy nem tud felmutatni bizonyos dokumentumokat. A klubnál elsősorban az előző könyvelő által elkövetett hibákkal magyarázzák a történteket. Az első kifizetést megelőzően, január 20-án egyébként az APEH – igaz, nem jogerősen – felfüggesztette a KSE Kft. adószámát.

A Népszava megkereste Nagy Pétert, aki azonban sem lemondását, sem az általa feltárt visszásságokat, illetve az ezek kapcsán tett bejelentését nem kívánta kommentálni.

Elektronikus levélben kértünk válaszokat pénteken Zombor Gábor fideszes polgármestertől is. Egyebek mellett arra voltunk kíváncsiak, hogy Nagy Péter bejelentése kapcsán indult-e bármilyen vizsgálat a KSE gazdálkodásával kapcsolatban, illetve, hogy mint a főtulajdonos képviselője, kommentálja a történteket. Arra is választ vártunk, hogy szükségesnek tartja-e büntetőeljárás kezdeményezését az ügyben. Megkeresésünkre egyelőre nem kaptunk választ.

Értesüléseink szerint a Népszava érdeklődését követően szombaton válságtanácskozást tartottak Kecskeméten az ügyben érintettek, de erről részletek nem szivárogtak ki.

(forrás: Népszava)

Megjegyzés: a cikkben szereplő Nagy Péter nem azonos a kecskeméti röplabdaedző Nagy Péterrel.

Címkék: kecskemét röplabda kse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr303220992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása