Szinte a tavalyi megegyező összeállításban, sérültek nélkül lépett pályára szombaton, hazai pályán a Dági KSE a férfi NB I alapszakaszának első fordulójában, és a győzelem nem is maradt el a Szolnoki Főiskola RK-SI ellen.

A tavasszal ötödik helyen végző dági együttes összetétele alig változott a nyáron. Munkahelyi elfoglaltsága miatt Szombath Szabolcs ugyan befejezni kényszerült sportpályafutását, viszont a junioroktól Locker Péter került a keretbe, aki tavaly már – kényszerűségből, Szauter sérülése miatt – remekül teljesített az élvonalbeli együttesben is. Egyébként érdekesen alakult az idei bajnokság szervezése. Az Extraligát és az NB I-et összevonták. Tizenegy férfiegyüttes jelezte indulását az NB I-nek titulált pontvadászatban.

– Jól sikerült a társaság felkészülése – mondta Zirigh Balázs, a Dág egyik frontembere. – Igyekeztünk annyit edzeni, amennyit csak lehetett. A főpróbánk sem volt rossz. A szlovák első osztályú Nyitrával játszottunk két meccset. Idegenben vesztettünk, itthon megvertük őket. Úgy érzem, amennyiben az ellenük mutatott formánkat átmentettük, különösen a nyitásaink hatékonyságára utalnék, akkor a hétvégén sem lehet gond. A szolnokiak elvesztették egyik legjobbjukat, a liberójukat, így éppen nyitásfogadásban sebezhetőek.

Gulyás Ferenc, a Szolnok korábbi liberója a csapat edzője lett, így ezúttal a pálya mellől kell végignéznie csapata vereségét, illetve a Dág 3:0-s győzelmét.

NB I, férfiak, alapszakasz, 1. forduló

Dági KSE – Szolnoki Főiskola RK-SI 3:0 (15, 22, 21)

Dág, 150 néző. Játékvezetők: Mezei, Pőcze
Dág: Oszuska G., Pollák, Horváth, Oszuska II Z., Jánossy, Szauter P. Csere: Zirigh, Locker, Bársony, Krupánszki. Edző: Oszuska I Zoltán, Szauter Ferenc
Szolnok: Rása A., Gyapjas, Bodonyi, Szőllősi, Kovács S., Tarjányi. Csere: Bene, Bede, Tóth I. Edző: Gulyás Ferenc

(forrás: kemma.hu)

Címkék: bajnokság szolnok röplabda nb1 dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr543217844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása