Szeptember 10-én indul az NB I-es női röplabdabajnokság. Az előző kiírásban hetedik helyen végzett Békéscsabai RSE az új szezonnak két amerikai légióssal vág neki. Az első bajnoki előtt Fésüs Erzsébet, a csapat edzője nyilatkozott a hír6.hu-nak.

– A legutóbbi bajnoksághoz hasonlóan most is az USA-ból erősítettek.
– Igen, de tulajdonképpen kényszer szülte megoldásként került a két amerikai lány hozzánk. A bajnokság befejezésekor a keretből négyen jelezték távozásukat, Jezerniczki Tímea Veszprémbe, Meghan Sherman, az Amerikából érkezett feladó Svédországba igazolt, míg Bucsi Barbara és Bozóné Bakos Rita abbahagyta a sportolást. Vezetőink a nyár folyamán legalább húsz magyar játékossal folytattak tárgyalásokat a keret megerősítése érdekében, de senkivel sem sikerült megegyezniük. Voltak olyan játékosok, akikkel el sem jutottunk a részletekig – egyszerűen túl messze van mindentől nekik Békéscsaba –, mások pedig a túlzottan magas anyagi igényük miatt nem kerültek hozzánk. Így került aztán képbe a feladó Dana Vargas, és a center Lana Zielke. Ők eddig az amerikai egyetemi bajnokságban szerepeltek. Érdekesség, hogy az USA-ban nincs profi női röplabdázás, s így a sportolók tanulmányaik befejezése után kirepülnek szerte a világba. Vargas egyébként igazi sportcsaládból származik, édesanyja az USA történetének egyik legjobb feladója volt, s az 1984-es Los Angeles-i olimpián ezüstérmet nyert. Rajtuk kívül még egy ütőjátékos leigazolását tervezzük, mert rendkívül szűk a keretünk. Azt el szeretném mondani, hogy természetesen nem mondunk le a rendkívül tehetséges utánpótláskorú sportolóinkról sem, de nekik még egy-két év fejlődés kell ahhoz, hogy meghatározói legyenek csapatunknak.

– A felkészülés alatt végzett munkával mennyire elégedett?
– A korábbi évekkel ellentétben idén nem szeptember végén, október elején indul a szezon, hanem korábban. Ezzel mindössze az volt a gond, hogy mindezt későn, csak július végén jelentette be a szövetség.  Így aztán – mivel augusztus elején kezdtük a munkát – az alapozás rövidre sikeredett. Ennek mintegy ellentételezéseként a szakmai stáb úgy döntött, hogy erős külföldi ellenfelekkel szemben játszunk edzőmeccseket. A színvonalban előttünk járó román és szerb csapatokkal szoros meccseket játszottunk, a CSM Lugoj, a CSU Medicina és a Spartak Subotica ellen fel tudtuk mérni, hogy hol is tartunk, illetve láthattuk, hogy a nemzetközi mezőny milyen erős. Ezekkel az együttesekkel hosszabb távú együttműködési kapcsolatot is szeretnénk kialakítani. A nyáron a szakmai igazgatóval, Kormos Mihállyal közösen tíz szintet határoztunk meg a csapattal szemben. Az első a pályán kívüli csapategység kialakításának elérése volt. A második szint a pályán belüli egység megteremtése. A harmadik szint az alapjátékunk kialakítása, amelyet az elmúlt kilenc előkészületi mérkőzésen sikerült is megtalálni, és erre tudunk majd a továbbiakban építkezni. Most itt tartunk a harmadik szinten, jó úton járunk, s hogy mi a következő szint? Október 23-ig kilenc bajnokit játszunk. Itt meghatároztuk magunknak, hogy hány győzelmet szeretnénk szerezni. Ezt kellene teljesíteni a negyedik szint eléréséhez. Azért csak addig, mert ott lesz egyhónapos szünet a pontvadászatban, ugyanis a válogatott olimpiai előselejtezőt játszik.

– Mit vár a következő bajnokságban, mi a célkitűzés?
– Idén tizenhárom csapatos lesz az NB I, a Vasas csak a rájátszásban kapcsolódik be a küzdelmekbe, addig nemzetközi ligában szerepel, s a vezetőség az első hat hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul. Természetesen vannak merészebb terveink, ez a négybe kerülés. Ehhez nagy harcban leszünk a BSE-vel, a Gödöllővel, az Újpesttel, a Miskolccal, a Szolnokkal és a KRA-val. Mindezek eléréshez azonban rendkívül sokat kell dolgoznunk, rengeteg mindenre van még szükségünk – mint már az előbb is említettem – egy ütőjátékos igazolására biztos, mert jelenleg tíz hadra fogható röplabdázónk van.

(forrás: hir6.hu)

Címkék: békéscsaba röplabda brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr383212535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása