Az utánpótlás-válogatott játékosok már visszatértek, a felnőtt nemzeti együttes tagjaira viszont néhány napot még várni kell. Foghíjas kerettel készül az új szezonra a Fino-Kaposvár férficsapata, de a régi-új vezetőedző, Demeter György szerint a terveknek megfelelően, jól halad a munka.

Már csatlakozott a társasághoz Nacsa Gábor, és a hírek szerint további erősítés is várható még. A pontvadászat szeptember második hétvégéjén rajtol, a somogyiak csak a második fordulóban kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

A bajnokcsapat tagjai augusztus elsején álltak munkába, és az elmúlt hetekben felváltva látogatták az atlétikai pályát és a Városi Sportcsarnokot. A fiúk az első két hétben komoly fizikai munkát végeztek, ezután eltávoztak a válogatottak, így kiscsoportos foglalkozások következtek. Időközben a játékoskeret is formálódott, és a klubvezetés egyre több kérdésre kapott választ.

– Azt hiszem, mindenképpen szükséges lenne még legalább egy játékos igazolása, de kettő is jó lenne. Csatlakozott hozzánk Nacsa Gábor, tehát egy jó ütőjátékossal erősödtünk, több poszton is bevethető, feladó-átlóban és elsőütő-helyen – mondta Demeter György.

A 27 éves Nacsa Gábor abban bízik, hogy három-négy forduló után újra a régi lesz.

– A tavalyi, kimaradt szezon után felvettem a kapcsolatot Demeter Györggyel. Tetszett, hogy vele dolgozhatok együtt, és tetszik az a munka, ami rám vár. Szeretnék újra visszakerülni a vérkeringésbe, és újra dolgozni – mondta Nacsa Gábor.

A felnőtt válogatottban Kaszap Tamás, Nagy József, Szabó Alpár és Dömötör Lajos képviseli a somogyi színeket ezekben a napokban az olimpiai elő-előselejtezőn. Az ifjúsági-válogatott tagjai időközben már visszatértek a debreceni Eötvös Kupáról, ahol első helyet szereztek. Gergye Roland, Bozóki Bence és Vajda Tamás egyaránt a kezdőcsapatban kapott helyet.

– A mezőny visszaesett, de voltak jó csapatok, mint a Dunaferr, vagy a serdülőválogatott. Voltak lengyelek, akikkel jókat lehetett játszani. Mindig jól szolgálja a felkészülésünket ez a torna, megint hasznos volt – mondta Gergye Roland.

A nyári szünetben alaposan megerősödött a Kecskemét, de jó előjelekkel készül a Dunaferr és a Kazincbarcika is. A Dág pedig tornát nyert Sümegen az elmúlt hétvégén. A kaposváriak itt rosszabb játszmaarányuk miatt szorultak a második helyre. A somogyiak szombaton és vasárnap a kecskeméti Hírös Kupán lépnek pályára, aztán kezdődhet a bajnokság!

– Mindenképpen meg szeretnénk őrizni a bajnoki címünket. Annak ellenére, hogy a kecskemétiek nagyon fogadkoznak, hogy ők ebben az évben mindent nyernek majd – teszi hozzá Demeter mester.

A címvédő az első fordulóban szabadnapos lesz, aztán jönnek a rangadók egymás után. Szeptember 21-én a Kecskemét látogat Kaposvárra, két nappal később pedig Dunaújvárosban vendégszerepel a somogyi legénység.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: demeter kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr53191020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása