A Fejér megyei röplabdázók is megkezdték a felkészülést a következő szezonra. A térséget három együttes képviseli a nemzeti bajnokságban, közülük egy megőrizte a helyét, kettő viszont osztályokat lépett vissza.

A Dunaferr SE továbbra is a férfi Extraliga utódjában, az NB I-ben játszik, ahol 11 együttes szerepel. A dunaújvárosiaknál is voltak változások, a szakvezető a csapat korábbi kiváló játékosa, Tomanóczy Tibor lett. Tudatosan készült az edzői pályára, és örül annak, hogy hamar megkapta a lehetőséget. Igaz, egy évig dolgozott a juniorokkal és az ifjúságiakkal. Játszani nem akart már, mert bár nem érzi öregnek magát, de az edzések nem hiányoztak neki... Bár az edzésekből ezt követően is kijut számára!

– Edzést tartani izgalmasabb feladat. Le a kalappal a srácok előtt, remekül dolgoztak. Igyekszem megoldani, hogy nem játszótárs vagyok, hanem a csapatért felelős szakmai vezető. Úgy tűnik, elfogadták ezt az állapotot – magyarázta Tomanóczy.

Az edző elmondta: egyetlen új játékost igazoltak, Székesfehérvárról az utánpótlás-válogatott Neukum Gábort. Ennyi, mert örülnek, ha zavartalanul tudnak működni, az anyaegyesület csak az utánpótlást támogatja. A fiatalokra építenek – mint tették eddig is –, a tavalyi csapatból Tóth András, Hatvany Attila és Lukács Attila is maradt, heti két edzést vállalva játszanak. Nem kapnak pénzt, a röplabda szeretete tartotta őket a csapatnál. Akkor lesznek elégedettek, ha az első öt között végeznek. Rajt szeptember 10-én, Dunaújvárosban fogadják a Nyíregyházát.

Székesfehérvár férficsapata, a Felsővárosi Masita FRKE kiesett a NB I-ből, és bár felkérték az együttest a további élvonalbeli szereplésre, a Budapest-bajnokságban indulnak! Egy vidéki első osztályú csapat! Ez tökéletesen mutatja a magyar röplabdasport jelenlegi helyzetét. A juniorcsapatuk az NB II-ben, a fiatalabban az Országos Gyerek Bajnokságban versenyeznek. Nincsenek játékosaik az NB II-re, és a Budapest-bajnokság olcsóbb is számukra. Két évadot akarnak itt tölteni, amíg a gyerekek belenőnek előbb a másodosztályba, majd az NB I-be. Céljuk visszajutni a felsőházba.

A MÁV Előre SC női röplabdázói az NB II-ben indulnak. Csütörtökön kezdték a munkát 12 játékossal, Kovács Mária edző irányításával. Rivnyák Eszter és két játékos maradt a tavalyi keretből. Akik nem igazoltak el a nyáron, azok alkotják a csapat gerincét, de jönnek Veszprémből is fiatalok. A csapat a Jáky szakközépiskolában játszik majd az októberi rajt után.

(forrás: Fejér megyei Hírlap)

Címkék: máv székesfehérvár dunaújváros röplabda fehérvár kodolányi dunaferr előre máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr643183508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása