Újbuda TC-ből Budai XI SE!

 2011.08.26. 12:51

A női NB I-ben szereplő Budai XI SE a hunvolley.blog-on jelenti be az együttessel kapcsolatos legfrissebb híreket! 2011 nyara a nagy változások időszaka az élvonalbeli csapat életében. Teljesen új egyesület keretei között, teljesen új helyszínen, új otthonban és új összetételű, előreláthatólag fiatal kerettel vágnak neki a szezonnak.

Az Újbuda TC súlyos anyagi gondokkal küzd, ezért nem tudta fenntartani élvonalbeli csapatait, így a röplabdaszakosztály is átigazolásra kényszerült. Huzamosabb ideig szó volt arról is, hogy a csapat nem tudja vállalni az NB I-es szereplést, de a Budai XI SE mentőövet dobott. A támogatás sajnos továbbra is csekély mértékű, így a jövőben félig-meddig önfenntartóként működik a szakosztály. Ígéretet kaptak a 2012-es évre a helyi önkormányzattól, de addig maguknak kell kigazdálkodniuk a működéshez szükséges anyagi feltételek egy részét, ami a mai világban igen nehéz dolog.

Új egyesületi keretek mellett új otthona is lesz a csapatnak: a csepeli Bajnokok Csarnokát elhagyják, és Újbudára, a Gabányi Sportcsarnokba (Hauszmann Alajos utca) költöznek. A csarnokot jelenleg felújítják, sportkomplexummá alakítják át, egyszerre három pályán lehet majd röplabdatréningeket tartani egy időben. A szakosztály edzői saját kezükkel segítettek az átépítésben!

Fekete Krisztina vezetőedző munkáját Soós Gábor edző segíti. A játékoskeret jelentősen megfiatalodott, így új csapat épül Újbudán. A játékosállomány kialakítása jelenleg is folyamatban van, a tavalyi keretből a csapatkapitány, dr. Balczó Noémi, továbbá Bánhidy Diána és Molnár Brigitta biztosan maradnak, illetve az érkezők között van Deli-Germann Olga (MÁV Előre), Hegedüs Anna (Szolnok), Horváth Noémi, Kohut Mariann (Közgáz), Szabó Dorka (Palota RSC) és Cirkov Marija (Gödöllő).

Továbbá egy fiatal, tehetséges center, illetve egy rutinos feladó, és egy szintén rutinos, visszatérő univerzális ütőjátékos leigazolása folyamatban van. Végleges keret hamarosan!

A csapat az alapozó edzéseket augusztus 15-én kezdte meg a BVSC-pályán. Három héten át mindennap tréningekkel készültek, ez elsősorban futó és atlétikai edzéseket jelentett, a második héttől pedig fokozatosan épülnek be a labdás tréningek. 15 játékos kezdte meg a felkészülést az élvonalbeli szereplésre, végleges játékoskeret pár hét múlva lesz!

A bajnoki rajton a Budai XI SE a szeptember 10-11-i hétvégén Kaposvárra utazik.

Címkék: budai röplabda újbuda budaixi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr563181820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

walakixo 2011.08.26. 13:46:08

Sajnos vérmes remények nem lehetnek ezzel a játékosállománnyal, bár
Olgi és "Só bácsi" megszerzése főnyeremény...
süti beállítások módosítása