A második helyen végzett a Kalo-Méh-Kecskeméti SE a vasárnap rendezett Dunaferr Kupán. Az alföldi csapatban játszott az Ausztriából hazatért, saját nevelésű Csoma Krisztián is.

– Látom, hogy miben kell fejlődnünk – nyilatkozta a Petőfi Népének Gyurkó Sándor vezetőedző. – Három hét múlva a Hírös Kupán már biztosan jobbak leszünk. Már most is tapasztaltam sok olyat a játékunkban, amiért dicséret illeti a társaságot.

A felkészülési tornán a kecskeméti együttes 2:1-re legyőzte a Sümeget és a serdülőválogatottat is, azonban a döntőben 2:0-s vereséget szenvedtek a házigazda Dunaújvárostól.

– Mindegyik mérkőzésen teljesen más összeállítású csapatot küldtem pályára, nem foglalkoztam azzal, hogy miként alakul az eredmény – magyarázta Gyurkó mester. – A döntő nagyon szoros volt, mindkét szettet 25:23-ra nyerte a Dunaferr.

A Kecskemét színeiben centerposzton Bokor Gábor, Dorcsák Lajos és Somodi István kapott szerepet. Négyesütő-helyen Csala Bernát, Farkas Péter és Csányi Dániel, míg feladóátlóként Csoma Krisztián és Szappanos Máté lépett pályára. A liberó Szabó Tamás volt, a két feladó pedig Tóth I Gábor és Hatvany Zsolt. Nincs tévedés: az Ausztriából hazatérő, saját nevelésű Csoma Krisztián nem a center, hanem kettesütő-poszton szerepelt!

– Kicsit idegenül mozgott ebben a szerepkörben – mesélte Gyurkó Sándor. – Rengeteg ütésre van még szüksége azon a helyen, hogy tökéletes legyen a játéka. Ha úgy dönt, hogy marad a csapatunkban, akkor szívesen foglalkozom vele. Sokat számít, hogy Csoma Krisztián szeretne a kettes ütő helyen játszani, örömmel megtanulná a poszt csínját-bínját, így azért sokkal könnyebb dolgom van vele. Örülnék neki, ha hozzánk igazolna, biztosan hasznunkra lenne kettes helyen is.

A kecskeméti szakember beszámolt arról is, hogy Németh Ferenc nem igazol nevelőegyesületéhez, mert sikerült Szerbiában csapatot találnia.

(forrás: kesport.hu)

Címkék: kecskemét röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr523157437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása