Tízedik alkalommal rendezték meg a Nagykállói Strandröplabda Tornát, amit annak idején Diószegi Béla volt testnevelő-tanár indított útjára.

Az idei tornára 12 férfi és négy női csapat nevezett négy városból, Kassáról, Nyírbátorból, Nyíregyházáról, és természetesen Nagykállóból. A torna főszervezője Popovics József, a NARE elnöke volt, a két pályán lebonyolított meccsek tisztaságáról pedig Rutkovszki István játékvezető, és két segédje gondoskodott. Míg tavaly külön játszottak az amatőrök a profiktól, addig most vegyesen mérkőztek meg egymással az együttesek.

A női meccsek hamar lezajlottak, mivel csak négy csapatnak kellett megküzdenie a győztesnek járó serlegért. Az aranyat egy Szlovákiából érkező csapat vitte el. Az ezüstérmet Balogh Szonja és Srankó Zsanett, a nyíregyházi lányok szerezték meg, és egy szintén megyeszékhelyi duó lett a harmadik. A díjakat Juhász Zoltán polgármester adta át, ezzel emelve a torna presztízsét.

A férfiak izgalmasabbnál-izgalmasabb játszmái este fél hatig tartottak. Bár nem volt sok drukker a pálya mellett, akik ott voltak, felejthetetlen élménnyel gazdagodtak. A játék szépségét emelte, hogy a játékosok tisztán, mégis keményen játszottak az elsőségért. A meccsek alatt csupán egy sárga lap talált gazdára. Sőrés Tamás a háló magasságát illette oda nem illő szavakkal, amit a bíró figyelmeztetéssel honorált. Az incidensből nem lett konfliktus, mivel mindenki jót derült a tapasztalt röplabdázón.

Nagy harcok folytak a dobogós helyekért. A bronzcsatát a testvérpárok harca tette felejthetetlenné, mivel a Juhász testvérek küzdöttek a Séra fivérek ellen. Az első szettet Juhászék nyerték, de az azt követő kettővel biztosította győzelmét a másik kettős.

Az aranyéremért még ennél is nagyobb versengés folyt. A nyírbátoriak (két régi motoros) csaptak össze a nyíregyházi NARE csapatával. A papírforma ellenére végül előbbiek szerezték meg a kupát. A játék végére elfáradtak a nyíregyházi fiatalok, s a tapasztaltabb rivális nagyot alkotva megkaparintotta a győztesnek járó aranyat.

Köszönet illeti Popovics Józsefet és segítőit, hogy energiát és időt nem sajnálva megszervezték ezt az izgalmas szombati röplabdatornát, valamint köszönet jár Rutkovszki Istvánnak, aki az egész tornát végigsípolta a tűző napon.

Képgaléria itt!

(forrás: civil.nagykallo.hu)

Címkék: röplabda strandröplabda nagykálló

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr513155811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása