Kecskeméti Sportiskola fiú röplabdázói a harmadik helyen végeztek a Skóciában rendezett Gyermek Világjátékokon. Ez a sportrendezvény a 13-15 éves gyermekek leghíresebb és legnagyobb tradícióval rendelkező seregszemléje.

A harmadik helyezett csapat teljesítményét az edző, Szabó István értékelte.

– Milyen elvárásokkal indult a csapat a skóciai versenyre?
– Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy volt összehasonlítási alapunk a mezőny erősségét illetően, mert a korábbiakban már szerepelt kecskeméti röplabdacsapat a Gyermek Világjátékokon. Ennek alapján reális cél volt az éremszerzés, hiszen idehaza ugyanezek a srácok korosztályuk legjobbjai.

– Hogyan értékeli az elért eredményt?
– A harmadik hely a reális sorrendet tükrözte. Mind az első helyet megszerző koreai csapat, mind a második szlovén együttes pillanatnyilag előttünk jár. A gyerekeknek és nekem is nagy élmény volt, hogy egy igazán nemzetközi mezőnybe tudtuk megmérettetni magunkat.

– Milyen tanulságokkal lett gazdagabb?
– Szakmailag az egyértelművé vált, hogy a nyitásfogadás szorul javításra. A továbblépés érdekében sokkal több igazán éles mérkőzésre lenne szükségünk idehaza is. Nagyon örülök annak, hogy a gyerekek egy másik világgal ismerkedhettek meg, ami a sport, vagy akár életük egyéb területén csak a javukra válhat. Olyan létesítményeket láttak, amelyeket idehaza még soha, olyan környezetben kellett jól teljesíteniük ahol még nem jártak. A rendezés kifogástalan volt, vendégként kezetek bennünket.

Eredmények

A-csoport

Kecskemét–Lanarkshire (skót) 2:0
Edinburgh (skót)–Kecskemét 0:2
Brantford (kanadai)–Kecskemét 0:2

Elődöntő: Kecskemét–Maribor (szlovén) 0:2
A 3. helyért: Kecskemét–Edinburgh 2:0
Döntő: Szöul (dél-korai)–Maribor 2:1

Az International Children’s Games hivatalos honlapja!

Képgaléria ide kattintva látható!

(forrás: kesi.hu)

Címkék: skócia kecskemét röplabda utánpótlás világjátékok kesi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr13150453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása