Néhány napja megkezdte a felkészülést a szeptemberben rajtoló NB I-es férfibajnokságra a Szolnoki Főiskola RK-SI csapata. Az előző évadban a tízedik helyen záró együttesnél alapvetően kevés változás történt a nyári szünetben.

A szakmai munka irányítását a közelmúltban visszavonult Gulyás Ferenc vette át. Az új edző Juhász Györgyöt váltja a kispadon, akivel a csapat az elmúlt három évben rendre bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, és 2009-ben – a klub története során először – bronzérmet szerzett. A váltás ellenére a korábbi szakvezető marad a csapat mellett, és tanácsaival továbbra is segíti majd a munkát.

Az alapozás időszakának egyelőre nyolc játékos, Bede Gábor, Kovács Sándor, Rása Alex, Rása Gábor, Bene Róbert, Bodonyi Ákos, Szöllősi Tamás és Tóth István vágott neki. Marad a szolnoki csapat tagja Tarjányi Tibor is, aki jelenleg otthonában, Kecskeméten edz, de a tervek szerint a felkészülés későbbi szakaszában csatlakozik a társakhoz. Egyelőre kétséges Csépke Gábor sorsa: az alapembernek számító centernek még egy évig élő szerződése van, dr. Lánczi Ferenc klubelnök szerint mégsem biztos, hogy Szolnokon kezdi meg az új bajnokságot. A vezetők az anyagi lehetőségekhez mérten keresik az erősítés lehetőségét. A jelenlévők mellett Gulyás Ferenc elsősorban egy feladó és egy szélsőütő-poszton bevethető játékost látna szívesen formálódó csapatában.

Az együttes heti öt edzésen gyűjti az erőt a bajnoki rajtra. Az azonban még nem végleges, mely csapatok lesznek az ellenfeleik az NB I-ben. Mostanság Nyíregyháza, Debrecen és Szeged felől is aggasztó anyagi problémákról szólnak a hírek, s mindez annak tükrében, hogy a legutóbb még az Extraligában szereplő Veszprém ősztől csak az NB II-ben indul, a legkisebb mértékben sem meglepő.

(forrás: szoljon.hu)

Címkék: szolnok röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr873130864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása