A két és félhónapos pihenő után újra munkába állt a bajnokcsapat. A Fino-Kaposvár férfi együttese a korábbi sikerkovács, Demeter György edző vezetésével kezdte el a felkészülést a következő évadra.

A társaság sokat fiatalodik, és az előttünk álló hónapokban a fizikai és a technikai képzés kap majd nagy hangsúlyt. A játékosok a sok változás és a nehéz anyagi helyzet ellenére sem mondtak le arról, hogy megvédjék elsőségüket a bajnokságban és a Magyar Kupában.

Az első megbeszélés után rögtön az atlétikapálya felé vették az irányt a somogyi játékosok. Augusztusban nem sokat láthatják együtt a társaságot, ugyanis sokan a felnőtt és az utánpótlás-válogatott edzőtáborába hivatalosak. Távozóból is akad: Csoma Krisztián, Bagics Balázs és Németh Ferenc már nem a kaposváriak röplabdázója.

– Meg kell érteni, hogy az anyagiak dominálnak, egy jó külföldi szerződés megalapozhatja egy játékos jövőjét – mondta Demeter mester. – Türelemmel várunk, és nagyon bízunk benne, hogy sok játékos itt marad nálunk. Akik pedig elmennek, azokra büszkék vagyunk.

Az edző nyolc év után tért vissza régi sikerei színhelyére. Tavaly még egy török sztárcsapat mestere volt, most viszont fiatal magyar játékosokkal kezdte el a munkát. Mint mondta, ez egy teljesen más jellegű feladat. Az elmúlt években európai kupákra, török bajnoki címekre készült kiforrott játékosokkal, ahol az alapdolog a taktika volt, és hogy jól időzítsék a formát. Itt a technikai és a fizikai képzésen lesz a hangsúly egész évben, és ebből kell összerakni egy ütőképes csapatot. Ez sokkal nagyobb kihívás, mint az előző éveké, mondta el a felkészülésről Demeter.

A pályán köröző játékosok között az egyik korábbi közönség-kedvenc, Geiger András is feltűnt, és elmondta: a fontos kérdések még nem dőltek el. Csapat nélkül van jelenleg, de közel a megegyezés a kaposváriakkal, és egy külföldi csapattal is. Két hét múlva eldől a sorsa, akkor több információval tud szolgálni. Mint mondta, minden évben foglalkoztatja, hogy hazatérjen. Egy fiatal csapat élére állni pedig igazi kihívás lenne számára.

A somogyiak röplabdázói jó néhány kilométert lefutnak még augusztusban. Aranyérmet szeretnének szerezni a kupában és a bajnokságban egyaránt. Ezért már várták a felkészülés rajtját, és szeretnének újra formába lendülni. A bajnokság szeptember 10-én kezdődik, és a kaposváriak remélik, hasonlóan ér véget, mint az elmúlt években.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr733123570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása