A bolgár válogatott Radostina Chitigoi (született Rangelova) a marosvásárhelyi CSU Medicina női csapatának új játékosa. Roxana Ivanof ugyanakkor szerződést hosszabbított a klubbal.

A három nagy érvágást jelentő távozást követően, az első igazolásról érkezett hír a marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdázói részéről. Az univerzális poszton játszó bolgár válogatott Radostina Chitigoi írt alá szerződést a klubbal. Családnevét férje, a szintén röplabdázó Cristian Chitigoi után kapta. Ha úgy tetszik, csere történt közte és Baciu között, ugyanis attól a Dinamo Bucurestitől érkezett, ahová utóbbi távozott, s gyakorlatilag a keletkezett rést tömi be a csapatban.

A 188 centiméter magas, 33 éves Chitigoi névjegye rendkívül gazdag, hiszen tavaly a Bajnokok Ligájában játszott a bukarestiekkel. Romániában korábban egy másik élcsapat, a Tomis Constanta játékosa volt, míg pályafutása során a világszínvonalú török és olasz élvonalban, az Ankarában, a Kocaelisporban és az isztambuli Eczasibasiban, illetve Paviában is szerepelt.

További hír, hogy noha lejárt a szerződése, Roxana Ivanof hosszabbított a marosvásárhelyi klubbal, így az egyik centerposzt továbbra is tapasztalt játékossal van lefedve a csapatban.

A Román Röplabda Szövetség időközben döntést hozott arról, hogy a 2011–2012-es idényben is az előző bajnokságban bevezetett pontozási rendszert alkalmazza, azonban most nem csak az A1-osztályban, hanem minden bajnoki szinten. Ennek lényege, hogy 3:0-s és 3:1-es győzelemért három pont jár, hasonló arányú vereségért nulla pont, míg 3:2 esetén 2-1 arányban osztoznak a pontokon a csapatok.

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr123113047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása